L’ ‘Andorra la Vella en flor’ va donar el tret de sortida aquest dissabte amb l’exhibició inaugural Flors de la meva ciutat, de la companyia Mademoiselle paillete, a la plaça de la Rotonda de la capital. Aquest espectacle anava a celebrar-se en un inici el divendres a la tarda, però la pluja ho va impedir.
Finalment sembla que durant el cap de setmana el temps va aguantar una mica i van poder seguir endavant les celebracions. Com a part de la programació del diumenge, van tornar les visites teatralitzades, que es repetiran avui dilluns 5 de juny i els dies 9 i 10 de juny, de la mà de George Bentham, l’eminent botànic anglès de començaments del segle XIX, i la pubilla andorrana Ventureta que rebran la visita d’un nou personatge (Friski) que els acompanyarà en un recorregut apassionant per la història i les meravelles naturals d’Andorra i oferiran unes divertides visites gratuïtes al voltant del projecte floral.
En aquesta segona edició, que s’allargarà fins el dia 13 de juny, hi ha 16 punts decorats amb estructures florals de gran format i decoracions en nombrosos punts de la ciutat. Aquestes decoracions han portat al Principat una gran multitud de persones que han volgut formar part d’aquesta cita i passejar pels carrers ambientats.
Algunes de les estructures de gran format han estat creades per Daniel Santamaria, artista floral de renom internacional i membre de l’escola de paisatgisme de Barcelona. Un dels elements que s’ha convertit en tot un succés de l’esdeveniment són els sostres florals ornamentals que llueixen a l’Avinguda Meritxell i al carrer Callaueta, i que romandran instal·lats fins al mes de setembre.
Cal recordar que aquestes decoracions i ambientacions florals que estan situades al llarg de l’Avinguda Meritxell, al Parc Central, a les places Guillemó i Príncep Benlloch, als carrers Callaueta i Sant Salvador, al passatge d’Europa, al Prat de la Creu i el passatge del Roc dels Escolls, que connecta cap a la plaça del Poble.
Una de les novetats d’aquest any és la implicació del sector comercial que s’ha volgut unir a aquesta celebració decorant els aparadors i establiments.
El cònsol major de la capital, David Astrié, va explicar durant la inauguració, que una vegada finalitzin les celebracions de l’ ‘Andorra la Vella en flor’, gran part de les decoracions florals seran reutilitzades, dins del que marca la llei d’economia circular, perquè les escoles d’Andorra la Vella puguin fabricar disfresses pel carnaval 2024.