el pròxim 29 de juny s’inaugura la Plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, després d’un any d’obres, amb un espectacle de gran format. L’acte començarà a les 22.00 hores i serà obert a tota la ciutadania, segons va informar ahir el comú de la capital.
Amb la Plaça de la Rotonda volen fer un nou atractiu turístic a la parròquia, i es posa en marxa coincidint amb l’inici de la campanya d’estiu. Aquest es basa en una font sobre el riu Valira, i els raigs d’aquesta se sincronitzaran amb un espectacle de llum i música.
La segona fase de les obres de remodelació de la Plaça de la Rotonda van començar el 28 de juny de l’any passat, i segons el que va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella l’any passat, es va reduir el cost en 500.000 euros, tot i que el cost inicial estava en 4,5 milions d’euros.
Durant aquests darrers dies s’han fet les últimes comprovacions per a assegurar el funcionament del sistema. De fet, dimecres a la nit es va fer una prova general. Durant la setmana que ve s’acabaran de retirar les bastides i els elements d’obra que hi ha instal·lats.
Aquestes fonts neixen amb l’objectiu de convertir-se en un reclam tant per als turistes com els ciutadans del país, i contribuirà a dinamitzar l’eix comercial. Amb la inauguració de les fonts de colors de la Plaça de la Rotonda es completa la primera fase del projecte de la mateixa plaça i del seu entorn. En les fases posteriors es preveuen reformes en altres llocs de la parròquia, com poden ser la rotonda de la plaça de Gel i el Parc Central.
El comú, va explicar ahir en un comunicat, que al llarg dels propers dies enviarà una carta als veïns per a convidar-los a la inauguració i «agrair-los la paciència que han mostrat després de mesos d’obres».
El sistema de fonts permet funcionar oferint diversos espectacles de llum i aigua, que tindran una durada d’uns tres i sis minuts, i el projecte preveu que es puguin fer més de 2.000 coreografies diferents, com eixos, cascades, etc. L’arquitecte del projecte, Pere Cervós, va dir quan van començar les obres que «els espectacles poden estar en funcionament tant de dia com de nit», i va remarcar que un cop s’acabi un espectacle, només es necessiten 20 minuts per a començar-ne un altre.
El Reciclatge del riu/ Aquestes fonts les ha construït Fluidra, una empresa capdavantera en el sector, que en aquest projecte han desenvolupat un sistema innovador amb l’objectiu de reciclar l’aigua del riu. Aquesta està en constant moviment, a diferència dels que hi ha en altres indrets del món i que funcionen en aigües aturades com fonts artificials o llacs. Des del comú es va explicar que «el projecte és totalment respectuós amb el medi ambient i no afectarà en cap cas el cabal del riu, ja que s’ha construït un dipòsit que recupera l’aigua perquè s’utilitzin durant les coreografies sense generar cap despesa hídrica addicional».