Progressistes-SDP va exigir, ahir en roda de premsa, «la dimissió o el cessament» del ministre Portaveu, Eric Jover, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del dia 29 de juny del 2020 en la qual se’l condemna amb una multa de 2.500 euros més costes per cometre una «intromissió il·legítima que atempta el dret a l’honor d’Higini i Ramon Cierco». Una qüestió, que Jover va publicar al seu compte de Twitter, d’acord amb les ordres del TSJ, especificant que es tracta d’un tuit del dia 5 de desembre de l’any passat en què els qualificava de «colla de bandolers».
«No podem tolerar que un màxim representant de les institucions educatives, en aquell moment Jover era ministre d’Educació, faltés als valors ètics, que són l’eix dels models educatius», deia el secretari de l’organització, Josep Lluís Donsión, qui també exigia el cessament del seu càrrec «per higiene democràtica, per respecte a les institucions i pels valors morals que ha de mantenir un representant polític» en aquestes.
La membre executiva del partit Elisabet Zoppetti ressaltava que «ens sembla molt greu que, en qualsevol país democràtic una sentència com aquesta hagués implicat la dimissió o la destitució del càrrec concret però, que aquí, ni el senyor Jover ha dimitit ni el cap de Govern l’ha cessat». En aquesta línia, la progressista va recordar el cas de cessament de Jordi Cinca per part del partit com a mostra de «sanitat democràtica i moralment» tot i que «no se’l va condemnar». A més, destacava el fet que «això hagi passat com una anècdota» sense que l’oposició tampoc s’hagi posicionat.
Des de SDP van acusar així, el ministre Jover de «violar la llei i trepitjar el seu jurament o promesa de complir-la i fer-la complir» argumentant que «no té cap legitimitat ni per ser ministre ni, menys encara, per pretendre impartir certificats de bons i mals ciutadans en les seves prèdiques com a portaveu del Govern». Així, en el comunicat que va facilitar la formació també criticaven que els responsables polítics «ens estan ficant en un procés de decadència perquè només s’ocupen dels seus politiquejos». Tanmateix, pel que fa a l’altre implicat en la sentència, el gerent actual de la CEA, Iago Andreu, Donsión va considerar que no es tracta d’una autoritat pública i que ha de ser la Confederació Empresarial Andorrana la qual «decideixi».