L’arribada del bon temps, sempre és sinònim de l’obertura de terrasses, quedar per fer l’aperitiu i prendre alguna que altra “canya de cervesa”.
Tot i ser una de les begudes alcohòliques més consumides en el nostre entorn, també està rodejada de mites i “beneficis” que afavoreixen el seu consum, només cal veure el màrqueting que hi ha darrere. O no és cert, que un dels anuncis més llargs i esperats de l’estiu és el d’una cervesa?
Una de les preocupacions més recurrents de la població, és si la cervesa “engreixa”, però com sempre insistim els nutricionistes, els aliments per si sols, ni engreixen ni aprimem, és el patró alimentari que seguim, l’estil de vida i altres factors com l’edat o la genètica els que ens determinaran la nostra composició corporal.
També, es tendeix a preguntar que és millor si el vi o la cervesa, i si parlem de calories, hem d’evitar caure a la trampa de comparar-les sense tenir en compte la mesura de consum habitual, no és el mateix un quinto que una llauna, mig got o 1 copa.
La indústria cervesera no ha dubtat adaptar-se a les necessitats dels consumidors, oferint des de cervesa sense gluten, sense alcohol, 0,0% fent-nos fins i tot creure que encara són millors. Que siguin sense gluten, no significa que no aportin alcohol, i segons les recomanacions de salut pública, l’alcohol, per petita que sigui la seva ingesta, és perjudicial per a la salut. I les 0,0 o sense alcohol, vigilar amb els missatges que es donen, ja que en poblacions susceptibles com els més joves, pot facilitar el consum d’altres begudes alcohòliques abans del que toca!
Com conclusió us diria, que podem prescindir totalment de l’alcohol i que en cas de consumir-lo per plaer, en relacions social, fer-ho dins d’un patró de vida saludable, i sobretot sense necessitat de fomentar-ho.
I m’oblidava, l’alcohol deshidrata, així que esportistes, després d’un bon entrenament o competició, prendre una cervesa, em sembla que no serà la millor solució!