• Les sol·licituds s’han de demanar per internet o a les oficines d’Agricultura

EL PERIÒDIC
SORT

Periodic
Alliberament de 1.300 anguiles per fer una prova pilot al riu Llémena Foto: ACN

La temporada de pesca a les aigües d’alta muntanya va començar ahir i s’allargarà fins al 5 de novembre a les zones de pesca controlada intensiva i fins al setembre a les zones de pesca lliure. Per pescar s’ha de demanar la sol·licitud encara que aquest any la principal novetat és que no es podrà fer telefònicament, però si a través d’internet, a banda de les oficines del Departament d’Agricultura. A més, s’estrena la numeració de les zones de pesca controlada després del canvis de delimitació i classificació que han entrat en vigor.

L’inici de temporada coincideix amb la crescuda dels rius, sobretot a causa de les últimes nevades que junt amb les altes temperatures d’aquests dies estan provocant que el desgel ompli d’aigua les valls pirinenques.

Talonaris / Per poder pescar s’ha demanar permís a l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat o a qualsevol oficina dels Serveis Territorials o les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. També dirigint-se a algun dels establiments de la zona de pesca, on s’han repartit talonaris de pesca.

També destaca de les novetats la possibilitat de seguir pescant amb mort durant el mes de setembre en aquelles zones de pesca controlada en què el pla tècnic així ho prevegui, encara que amb un límit de captures per a la truita comuna de quatre exemplars per pescador i dia d’una mida superior als 22 centímetres en les zones de pesca controlada.

Els aficionats a la pesca poden revisar el llistat de zones de pesca controlada abans de sortir a pescar al web de l’Àrea de Pesca Continental (www.gencat.cat/pesca/continental). A més, en aquest web es poden consultar gràficament totes les zones de pesca controlada i zones lliures sense mort de Catalunya mitjançant el visor de cartografia de caça i pesca continental.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu