Search
Close this search box.
  • Les reserves d’aigua asseguren una bona temporada

EL PERIÒDIC
LLAVORSÍ

Periodic
La primera barca que ha baixat pel riu Noguera Pallaresa Foto: ACN / MARTA LLUVICH

El Pallars Sobirà va estrenar aquest diumenge passat la temporada de ràfting amb el primer descens de la temporada. Dues barques de l’empresa Ràfting Llavorsí van completar un recorregut d’uns vuit quilòmetres fins a Rialp. El cabal d’aigua és molt bo i el sector pronostica una bona temporada degut a les reserves de neu que hi ha als cims de les muntanyes. Tot i que la meteorologia va acompanyar als primers clients, l’aigua del riu Noguera Pallaresa es troba molt freda, entre 5 i 8º graus. En aquesta època de l’any els turistes que arriben al Pallars Sobirà tenen encara la possibilitat de combinar esports de neu i d’aigua. Més de 370.000 persones realitzen anualment activitats d’aigua a la demarcació de Lleida.

Aquests primer descensos serveixen per preparar la temporada de cara a Setmana Santa, que és quan treballen més les empreses d’aquest sector. La primera baixada de la temporada es va fer aquest diumenge però durant la setmana l’empresa Ràfting Llavorsí té programats descensos amb diferents grups d’estudiants. Aquests aprofiten l’estada al Pallars per combinar la pràctica de l’esquí o les raquetes de neu amb la del ràfting o el barranquisme. Tot i les gèlides temperatures de l’aigua, entre 5 i 8ºC, els clients no passen fred ja que van equipats amb vestits de neoprè preparats per no passar fred.

Hidrospeed / Les comarques del Pirineu de Lleida se situen al capdavant de la pràctica d’aquestes activitats i el ràfting encara és l’activitat estrella, seguida pel descens de barrancs, l’hidrospeed i el caiac. El conjunt de les empreses gestionen uns 600.000 serveis de turisme actiu. Les activitats d’aigua són encara les més demandades (374.500 serveis), seguides de les de terra (216.000 serveis) i de les d’aire (9.500 serveis).

Les empreses d’esports d’aventura de Lleida van assolir un volum de negoci de 20,6 milions d’euros l’any 2011. No obstant això, l’impacte econòmic del sector és de 62 milions d’euros, (activitat, allotjament, menjar i extres). Aquest sector ocupa actualment 2.200 persones; unes 700 treballen a temps complert, unes 625 a temps parcial i unes 875 són personal autònom o freelance, informa l’ACN.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu