PUBLICITAT

Sant Julià dona llum verda a uns comptes de rècord de 21 milions

La principal inversió es destinarà a la reforma del centre de congressos

Per El Periòdic

Un moment durant la sessió del Consell de Comú de Sant Julià de Lòria celebrat ahir.
Un moment durant la sessió del Consell de Comú de Sant Julià de Lòria celebrat ahir. | ANA/M.R.

Sant Julià de Lòria destinarà pel pressupost del 2023 fins a 2,5 milions adreçats a la reconstrucció del Centre cultural i de congressos lauredià. Segons va explicar el cònsol major, Josep Majoral, en declaracions posteriors a la sessió del Consell de Comú d’ahir, es tracta de la partida més elevada que contempla el pressupost de l’any vinent, ja que «el malaurat incendi ens ha portat a posar-hi diners tot i que som conscients que els recuperarem gràcies a les assegurances». Aquest fet, per tant, va provocar que la corporació aprovés un pressupost rècord –un 40% superior al que es va tirar endavant durant el primer any de mandat –que contempla 21 milions d’euros, tant pel que fa al capítol d’ingressos com al de despeses.
El cònsol va posar en relleu que una altra de les partides importants fa referència a la substitució de la xarxa d’aigua potable des del poble de Certers fins al centre de la vila, un tram en el qual «ja fa anys que invertim», però que continua sent una prioritat per tal de poder gaudir en el futur «d’una xarxa renovada amb la finalitat que no hi hagi pèrdues per les canonades i puguem optimitzar aquest recurs cada vegada més preuat».
De fet, respecte de les despeses d’inversió, la corporació va preveure destinar uns 7,2 milions, un 75,41% més que durant el 2022, entre les quals també va destacar la remodelació i creació de noves voreres «per millorar la qualitat de vida dels ciutadans». A banda d’aquestes inversions, el pressupost també contempla en el seu capítol de previsió de despeses un augment general dels salaris del comú, incloent-hi la part política, que se situarà, d’acord amb l’IPC, en el 7%. En total, s’ha previst un increment de les despeses del 12,6% respecte del 2022.
En relació amb les aportacions a les societats participades pel comú, el pressupost 2023 destinarà 400.000 euros a Camprabassa; 485.000 euros a Sasectur; i 420.000 a l’escola bressols. Mantenint les aportacions a Sasectur i l’escola bressol i reduint la inversió a Camprabassa.
A parer de la minoria, el conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat va criticar l’alt volum de despesa que es preveu fer en urbanisme, ja que pot donar la sensació que ara «cal fer tot allò que no hem pogut fer els darrers tres anys». En aquest sentit, va indicar que la partida referent al projecte de construcció de la residència universitària al Prat Gran es contradiu amb una altra que preveu, per 300.000 euros, la remodelació d’aquest mateix espai, informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT