PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La sisena ronda de negociació amb la UE inclou la lliure circulació de persones

Riba celebra els avenços en medi ambient, salut i seguretat en el treball i igualtat

Per El Periòdic

Les negacions entre Andorra i la UE, ahir a Brussel·les.
Les negacions entre Andorra i la UE, ahir a Brussel·les. | Govern d\'Andorra

Andorra i la Comissió Europea van mantenir ahir la sisena ronda de negociació de l’any sobre el projecte d’acord d’associació amb la Unió Europea. El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, juntament amb part de l’equip negociador andorrà, va anar a Brussel·les per continuar els intercanvis en relació amb la normativa europea que Andorra hauria de reprendre en matèria de la lliure circulació de persones, el dret del treball, els transports i el medi ambient. 

El cap negociador andorrà va celebrar avenços substancials assolits en aquesta ronda en àmbits com el medi ambient, la salut i seguretat en el treball i igualtat de tracte. «Avui hem donat per tancada provisionalment la negociació sobre el capítol d’igualtat de tracte de l’annex sobre dret del treball i, a manca d’un darrer intercanvi escrit, la negociació sobre la normativa mediambiental que hauríem d’adoptar», va assenyalar Riba. En relació amb la normativa europea en matèria de medi ambient, les delegacions van acordar sobre diverses adaptacions temporals més, que s’afegeixen a les ja obtingudes en intercanvis anteriors i que permeten organitzar millor els esforços administratius per a la represa del cabal comunitari.

En matèria de lliure circulació de persones, els intercanvis es van centrar particularment en els procediments d’autorització de la residència andorrana i en la verificació dels antecedents penals. Les delegacions van convindre continuar les negociacions sobre aquestes qüestions en la pròxima ronda, que se celebrarà el 23 de novembre, segons va informar l’Executiu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT