PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El peruà Rolando Edison és el nou resident de Faber Andorra

Desenvoluparà la seva tesi sobre diversos episodis històrics del seu país

Per El Periòdic

El nou resident de Faber, Rolando Edison.
El nou resident de Faber, Rolando Edison. | Govern d\'Andorra.

Faber Andorra ja té un nou resident. Es tracta del llicenciat en Dret nascut al Perú, Rolando Edison Vásquez, que arriba a la residència d’arts, ciències i humanitats del Govern per treballar en el seu projecte de tesi. En ella, examina –des d’un enfocament descolonial i basat en les teories de la justícia històrica– el període conegut com l’auge de l’extracció del cautxú, a la zona del Putumayo i afluents (zona fronterera amb Colòmbia) que va tenir lloc, principalment, a començament del segle XX a la selva del nord del Perú.

Aquest serà el tema de la xerrada Sangre blanca, que oferirà avui, a les 20.00 hores al Museu Nacional de l’Automòbil en el marc de les Nits d’estiu als museus i amb la voluntat de consolidar el retorn cap a la ciutadania de les diferents estades dels integrants a Faber Andorra. El resident, el sisè d’enguany a la residència andorrana, explicarà com al final del segle XX la demanda creixent de matèries primeres per mantenir la producció de bicicletes i automòbils a Occident va motivar un dels episodis més sagnants de la història republicana del Perú.

Edison va ser ponent al Congrés Nacional d’Història Bicentenario i al Congrés Internacional Los mudos hablan. Homenatge a Julio Ramón Ribeyro. De la mateixa manera, va guanyar el primer premi del II Concurs Nacional de Narració Jurídica Cordis Iustum i va quedar finalista en el concurs de narrativa organitzat per la Comissió d’Art i Dret de la Pontificia Universidad Católica del Perú. En aquest sentit, els seus interessos acadèmics estan marcats pels enfocaments interdisciplinaris, i, de fet, ha tractat d’explorar les connexions entre el dret i altres disciplines com la literatura, la història i l’antropologia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT