PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Seu aprova la cessió dels terrenys pel nou hospital

Serà el centre de referència de l’Alt Urgell i tindrà 15.000 metres quadrats

Per El Periòdic

Els terrenys pel nou hospital.
Els terrenys pel nou hospital. | RadioSeu

El ple de l’Ajuntament de la Seu va aprovar dilluns per unanimitat la cessió de terrenys al Servei Català de la Salut (CatSalut) perquè construeixi el futur Hospital Comarcal de l’Alt Urgell. La mesura va rebre el vot favorable tant de l’equip de govern (Junts i ERC) com dels grups de Compromís i la CUP.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Joan Gurrera, va exposar que aquest tràmit pràcticament completa la resposta de la ciutat a la petició que havia fet el Departament de Salut de disposar d’un terreny d’almenys 12.000 m2 per tirar endavant el projecte. Gurrera va recordar que, com ja s’havia explicat en plens anteriors, l’espai escollit és al costat de la caserna de Bombers, a l’entrada est de la ciutat, i que forma part del sector de desenvolupament urbanístic SUD-1. I va concretar que se cediran dues parcel·les: una de 695 m2, propietat de l’ajuntament, i una altra de 13.959 m2. Per tant, un total de 15.000 m2. L’acord de cessió contempla que si en el futur la parcel·la deixés de tenir aquest ús, tornaria a mans del consistori.

El portaveu de Compromís, Joan Barrera, va expressar el suport tant a aquesta cessió com al projecte de l’Hospital Comarcal, tot recordant que el seu grup l’ha defensat al llarg dels darrers anys. Per la CUP, Bernat Lavaquiol també va mostrar-se a favor de la cessió, perquè veuen el nou hospital com «un projecte estratègic clau per a la gestió pública que sempre hem defensat», però va fer referència igualment al fet que això impliqui l’impuls d’una àrea comercial.

De la seva part, l’alcalde, Francesc Viaplana, va subratllar que la parcel·la de l’Horta del Valira a què feia referència l’oposició ja estava pactada amb l’Inef, per a la construcció del nou edifici d’Inefc-Pirineus, quan es va començar a estudiar la petició de Salut de disposar d’un terreny per al nou hospital. Viaplana va reiterar que han parlat amb el conseller de Salut mateix, Josep Maria Argimon, i que s’ha compromès a mantenir les dates i tirar endavant el centre mèdic, informa RàdioSeu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT