PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS assegura que alguns ministres no estan prou preparats per governar

Els socialdemòcrates denuncien que l'escletxa social "cada cop és més gran" pel problema de l'habitatge

Per Albert Belis

Pere Baró i Pere López, aquest matí en roda de premsa.
Pere Baró i Pere López, aquest matí en roda de premsa. | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha fet avui balanç sobre l’aprovació del pressupost de l’Estat per al 2022. Així, el president de la formació, Pere López, ha reiterat la crítica als comptes per la falta de solucions per resoldre el problema de l’habitatge. El secretari d’organització, Pere Baró, ha anat més enllà i ha assegurat que alguns ministres no estan prou preparats per abordar aquesta qüestió, fet que es demostra en «certes gestions» en què «hi ha moltes coses a millorar». «Anem tard», ha afegit, però «si hi ha interès es pot resoldre». 

Tot i això, ha afirmat Baró, «l’escletxa social cada cop és més gran», ja que el Govern i la majoria «volen residents d’alt poder adquisitiu» i «només estan al costat dels més rics, una minoria de la població; mentre uns es fan mansions, altres no poden ni pagar-se el pis», va denunciar. 

Al seu torn, el ministre portaveu, Eric Jover, ha respost durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, i ha qualificat les crítiques de «populistes» i ha recordat que la seva política havia aconseguit avenços en l’habitatge sense recórrer a recursos públics. Segons Baró, «cada cop ens preocupa més com actua aquest Govern, ja que és difícil legislar en contra dels interessos d’un mateix, però al final la gent no podrà viure aquí».

Tot i les crítiques, Pere López s'ha mostrat conciliador i ha proposat un pacte d’Estat amb «una estratègia global» pel qual «tenim la mà estesa per ajudar i trobar solucions». Tot i la distància que separa el Govern i la majoria amb els socialdemòcrates, «si hi hagués voluntat, es podria salvar, com és el cas de les pensions, perquè hi ha d’haver espai per polítiques socialdemòcrates i no només la visió actual ultraliberal».

Sobre l’anunci de pisos socials a l’antiga clínica Santa Coloma que va fer el Govern durant la sessió de Consell General, els socialdemòcrates l'han qualificat «d’improvisació», ja que «és una zona de caiguda de rocs on és difícil construir» i, a més, «la mateixa clínica fa de mur de contenció», ha explicat Pere López. «És un pedaç per tapar el fracàs de les seves polítiques d’habitatge», ha afegit. Segons Jover, l’Executiu ja té definits uns estudis per construir les proteccions adients que fan falta perquè no hi hagi cap accident.

Vela demana documentació del centre de salut mental

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela va entrar ahir a Sindicatura una demanda d’informació amb relació a la salut mental, un tema que també ha estat present en el recent debat sobre el pressupost de l’Estat del 2022 aprovat aquest dilluns al Consell General. 

Vela ha sol·licitat tota la documentació, com són actes de reunions, informes tècnics i de viabilitat o correspondència relativa a la participació del Govern en el projecte d’un centre de salut mental ubicat a la Seu d’Urgell i liderat pel Bisbat. La finalitat d’aquesta demanda és poder conèixer quin tipus d’equipament s’hi construirà perquè no s’ha facilitat cap informació al respecte, segons va informar el PS ahir en un comunicat.

En aquest sentit, la consellera general del PS va recordar que l’esmena presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata sobre la creació d’un centre de salut mental a Andorra va ser rebutjada pel Govern arran d’aquest projecte de col·laboració.

PUBLICITAT
PUBLICITAT