PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot i Viaplana acorden millorar la mobilitat laboral transfronterera

Es van tractar futurs projectes d’innovació amb la implicació de les dues administracions

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot amb l’alcalde de La Seu d’Urgell, Francesc Viaplana i el vicealcalde, Jordi Fàbrega.
El cap de Govern, Xavier Espot amb l’alcalde de La Seu d’Urgell, Francesc Viaplana i el vicealcalde, Jordi Fàbrega. | SFGA / C. ESTEVE

El cap de Govern, Xavier Espot, va rebre ahir a l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, en la seva primera visita de cortesia a l’Edifici Administratiu del Govern. Viaplana, que va venir acompanyat del vicealcalde del consistori, Jordi Fàbrega, va signar el llibre d’honor. La trobada, la qual s’emmarca en una nova mostra de les bones relacions de veïnatge entre els dos territoris, va tractar diverses qüestions relacionades amb compartir projectes transfronterers comuns que contribueixin al desenvolupament i la innovació. En aquest sentit, el cap de Govern i l’alcalde de la Seu d’Urgell van acordar, també, impulsar la cooperació pel que fa a la mobilitat laboral transfronterera, tenint en compte l’oferta i la demanda en diferents sectors econòmics, com per exemple el comerç i l’àmbit dels transports. 

Pel que fa a altres aspectes referents a la cooperació, durant la trobada, Espot i Viaplana van tractar diferents qüestions sobre les relacions transfrontereres relatives a la col·laboració en matèria de salut, tenint en compte la delicada situació que ha propiciat l’augment de contagis de la variant òmicron i el risc que suposen els desplaçaments d’un territori a un altre amb relació a l’increment dels contagis. De fet, es va posar en comú que el més adient és promocionar les recomanacions de les autoritats sanitàries per tal d’evitar un repunt en els casos de covid i promoure una mobilitat sostenible i segura. En aquest sentit, tant el cap de Govern com l’alcalde de la Seu van comentar amb preocupació la situació dels dos territoris en l’actual context de la pandèmia i van fer referència a diversos punts crucials de col·laboració en aquesta àrea al futur. Els dos representants polítics van celebrar la bona coordinació en aquest àmbit que facilita l’atenció sanitària a la població d’ambdós costats de la frontera.

De la mateixa manera, la reunió va oferir la visió d’ambdues parts sobre les connexions del territori i l’accessibilitat, la mobilitat laboral i la cooperació en projectes econòmics estratègics que permetin incrementar la producció i la riquesa de les dues parts.

Finalment, un altre dels temes rellevants que es van abordar durant la trobada a l’Edifici Administratiu del Govern, va ser l’avançament en el desenclavament del territori. Precisament, van celebrar efusivament la posada en funcionament de la línia aèria entre l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid, i dels alts índexs d’ocupació de les primeres setmanes dels vols, les xifres dels quals giren entorn el 70% de seients ocupats durant els primers trajectes, tal com va augurar el director comercial d’Air Nostrum durant el dia de la  inauguració del primer vol. De la mateixa manera, van celebrar que l’aeroport tanqués l’activitat del 2021 amb gairebé 7.000 operacions aèries, la qual cosa va suposar doblar les xifres de l’exercici del 2019. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT