PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ensisa tanca comptes amb 12,7 milions de pèrdues

Canillo clou el tercer trimestre amb un superàvit de 2,8 milions d’euros

Per El Periòdic

La sessió del Consell de Comú de la corporació canillenca.
La sessió del Consell de Comú de la corporació canillenca. | Comú de canillo

El Comú de Canillo va donar a conèixer ahir al Consell de Comú que la societat Ensisa tanca els comptes amb 12,7 milions d’euros de pèrdues. D’altra banda, també van informar sobre l’execució del pressupost del tercer trimestre del 2021 amb xifres positives, en concret, amb un superàvit de 2,8 milions d’euros.

Així doncs, pel que fa a la presentació dels comptes de la temporada 2021-2022 de Grandvalira-Ensisa, el director de la societat explotadora, David Hidalgo, va explicar que han tancat l’exercici amb 12,7 milions d’euros de pèrdues. Tot i que l’estació va activar una ferma política de contenció de la despesa (es va reduir en un 50%), l’estació va vendre un 95% menys del que és habitual a causa de l’impediment de rebre esquiadors. La nota positiva van ser els resultats rècord assolits durant la temporada d’estiu passada a l’estació. Segons va explicar Hidalgo «és el quart estiu consecutiu amb resultats satisfactoris gràcies a la bona acollida de les activitats al Mon(t) Magic Family Park de Canillo i als serveis de restauració a Soldeu i al Forn».

En un altre sentit, el comú va informar sobre l’execució del pressupost del tercer trimestre de 2021 amb xifres positives, en concret, amb un superàvit de 2.893.597 euros. La corporació que encapçala el cònsol major, Francesc Camp, va ingressar més de 8,9 milions d’euros, una xifra en línia amb la previsió d’ingressos pressupostats. En el capítol de despeses es van liquidar un total de sis milions d’euros aproximadament, un import acord amb el previst al pressupost del 2021. La consellera de Finances, Begoña Rubio, va explicar que es va aprovar un pressupost ajustat per un valor de 13,4 milions d’euros davant dels 15,4 milions de l’any anterior.

En la sessió es va donar llum verda per tirar endavant la societat Setap365 el qual tindrà una aportació d’accions en forma de prima de 110 milions d’euros de la corporació canillenca (40,23%), de Crèdit Andorrà (39,80%) i del Comú de la Massana (19,96%).

PUBLICITAT
PUBLICITAT