PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«M’agradaria que el club ascendís, amb mi o sense mi, ja que és el desig de tots»

Entrevista a Hector Hevel - Jugador de l'FC Andorra

Per David Sansaloni

Hector Hevel intenta treure la pilota jugada, rodejat de jugadors de l'RC Celta de Vigo.
Hector Hevel intenta treure la pilota jugada, rodejat de jugadors de l'RC Celta de Vigo. | @FCANDORRA

L’FC Andorra està sent un dels equips revelació aquesta temporada, i ha finalitzat la primera volta de la Primera RFEF Footters com a tercer classificat, plenament consolidat en la zona de play-off. Un dels protagonistes destacats, i artífex d’aquest èxit, està sent Hector Hevel. L’holandès va arribar al Principat en la temporada 2020-2021, i s’ha alçat com una de les peces clau en el sistema d’Eder Sarabia.

 

–Què és el que li va fer fitxar pel club?
–Buscava un projecte que m’encaixés. Vaig veure que el club estava en creixement, amb aspiracions a voler ascendir, i em va agradar. Vaig pensar que igual podia ajudar i avui dia estic molt content de ser tricolor.

 

–Un total d’11 partits a la Primera Divisió d’Holanda, participant també en Europa League… Una mica diferent a la resta dels seus companys.
–No crec que fos un fitxatge galàctic ni molt menys (riu). Venia d’un altre nivell, que no és ni millor ni pitjor que en el qual estem ara, sinó que és diferent. El club estava en construcció, i va ser una mica interès mutu. He jugat molts partits a Europa, en instal·lacions molt bones, amb companys que juguen molt bé, i al cap i a la fi aprens moltes coses d’aquí, i intento ajudar amb el que pugui.

 

–Com ha vist l’evolució del club?
–L’equip ha fet un canvi bastant gran d’un any per a un altre. L’any passat hi havia gent més veterana, i enguany hi ha més gent jove, amb més projecció. Forma part del projecte, el fet d’educar a aquests futbolistes, l’estil de joc, i a partir del que vol l’entrenador, doncs millorar. Crec que s’han fet fitxatges bastants bons, i l’evolució fins ara ha estat bastant positiva pel que respecta a la plantilla. Tenim un bon equip, i ho estem demostrant aquesta temporada. Ens va costar al principi, però crec que ara mateix estem en una dinàmica molt bona.

 

–Com ha vist l’adaptació dels nous jugadors?
–Quan arribes a un club nou hi ha jugadors que necessiten alguns mesos, i d’altres que no necessiten cap temps d’adaptació. Al final és normal. Es va fitxar gairebé a mitja plantilla, i cada setmana estem millorant, i crec que estem mostrant l’equip que som i l’estil de joc que tenim. 

 

 

–Com va viure el partit contra el Celta?
–Com un partit més, només que amb l’opció d’eliminar a un Primera Divisió (riu). Una llàstima el resultat, però en un partit de futbol poden passar un munt de coses. Jo confiava en nosaltres, i vam tenir ocasions clares, incloent la meva. Era un equip d’una altra categoria i haurien de ser millors, en teoria, però crec que el partit va ser bastant igualat. Crec que va ser un partit bastant entretingut per a la gent, i els comentaris fora de la trobada van ser positius.

 

–Què caracteritza l’FC Andorra que pugui diferenciar-lo de la resta?
–Som l’equip amb més possessió de la lliga, que proposa un estil de joc clar, combinant diferents formacions, i intenta imposar la seva jerarquia. Els equips estan tenint un munt de complicacions contra nosaltres, no és fàcil defensar-nos, no és fàcil encaixar-nos un gol i n’estem posant molts. És un global bastant positiu, i hem acabat l’any amb bon sabor de boca després de vèncer el Sanluqueño.

 

–Vostè, personalment, està a un molt bon nivell. S’ho esperava?
–Intento complir amb el que s’espera de mi, i  també m’ajuda aquesta llibertat que el míster em proporciona. Intento aprofitar cada moment i Eder [Sarabia] m’anima a que exploti les meves qualitats, com pot ser el tir llunyà. He fet tres gols i he donat tres assistències. Són bons números, em sento bé, així que entenc que estic en un bon moment per a ajudar a l’equip.

 

–Amb què se sent més satisfet: marcant gols o donant assistències?
–Els dos per igual. Sí que és veritat que si fas un gol sempre és una mica més especial perquè el fas tu, però al final es tracta de l’equip. Si tu assisteixes i l’altre fa el gol és igual d’important.

 

–Quin objectiu té l’equip per a aquesta temporada? I vostè personalment?
–Com a equip volem estar a dalt. És clar que s’ha fet una plantilla per a estar en play-off com a mínim, i ho estem barallant. A partir d’aquí veurem com acabem la temporada. Aquesta és llarga, estem a la meitat i encara ens queden un munt de partits. A nivell personal vull seguir en aquesta línia o una mica millor, continuar marcant gols, donant assistències, sent important per a l’equip, i ja es veurà a final de la temporada, si em quedo aquí o no, però ara mateix penso en Andorra, en ajudar el màxim possible, i ja veurem què passa.


–Hi han possibilitats d’ascens?
–Avui dia, si. La temporada moltes vegades té alts i baixos i mai saps. Amb l’equip que tenim i com estem ara mateix, tenim possibilitats. D’altra banda, el futbol no sempre és just i només ens podem concentrar en el que fem nosaltres.

 

–Entenc que el fet de pujar de divisió seria un al·licient perquè vostè seguís a l’FC Andorra.
–Sí, és clar que per a mi és un repte, i un repte que m’agrada. El fet d’ascendir de categoria ajuda esportivament, ja que al final tots els jugadors tenim ambicions, i entre millor nivell jugues, més aprens. M’agradaria que el club ascendís, amb mi o sense mi, ja que és el desig de tots, però si he d’escollir, m’agradaria ascendir amb aquest equip.

 

 

–Com veu l’estil que planteja Sarabia?
–Quan estava a Holanda és veritat que el joc era una mica més d’anades i vingudes. L’estil de joc que el míster [Eder Sarabia] està proposant ens beneficia a tots. Òbviament el club també fitxa jugadors per a aquest estil de joc, i per això s’ha notat tant el canvi aquest estiu. Personalment em beneficia, ja que m’agrada tenir la pilota, participar, i em sento còmode.

 

–Com està portant els hiverns d’Andorra?
–Bé, l’hivern passat, més o menys, encara el vaig poder portar, però ara està nevant bastant aviat (riu). Estem patint una mica, però és veritat que el nostre millor partit de la temporada va ser amb la neu, així que per mi que neve més vegades (riu).

 

–Quin somni li queda per complir? On li agradaria arribar?
–No sé si serà possible, però m’agradaria estar en un equip de LaLiga, poder competir en l’elit del futbol espanyol. Jugar a un altre país, a fora, alguna temporada, no estaria malament tampoc. I ja si pogués estar en un equip que disputés la Champions... Això ja seria una bogeria (riu). 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT