PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torres creu que les despeses de funcionament són excessives

L’oposició pensa que hi ha interessos polítics en part del pressupost

Per Laia Moliné

El conseller d’Objectiu Comú de Canillo, Albert Torres.
El conseller d’Objectiu Comú de Canillo, Albert Torres. | El Periòdic

El cap de l’oposició, Albert Torres va explicar després de l’aprovació del pressupost del Comú de Canillo que les despeses de funcionament han augmentat 790.000 euros, xifra que considera excessiva. En aquest sentit Torres va manifestar que les despeses fixes del comú «quan pugen difícilment tornen a baixar» i és un creixement de «fins a un 11%». Així doncs, el cap d’Objectiu Comú va destacar que ningú no pot obviar que al final el pressupost és de quasi 14 milions dels quals 12,5 milions són despeses i que, a més hi han moltes partides que corresponen a «òbviament objectius polítics», en referència al pont tibetà. El cap de la formació va recordar que ells sempre han apostat per cuidar el medi ambient i per polítiques de millora i conservació dels accessos a camins de muntanya existents.

Després va voler indicar que tot i que s’han de fer millores en vies secundàries, en la xarxa d’aigua, l’enllumenat públic, entre altres molts altres projectes de manteniment de la parròquia, el que no es pot fer és «aprovar obres al 80% i el 20% restant ja l’adjudicarem quan estigui en fase». Si bé la normativa permet al comú fer-ho, la realitat és que el permís és de caràcter excepcional i, segons Torres, la majoria «ho ha convertit en norma. Aquest fet l’han reiterat en consell de comú moltes vegades, va reconèixer Torres, i va posar l’exemple que en el penúltim consell la majoria va aprovar increments d’obra de quasi un 20% en treballs que suposen una despesa de «gairebé 400.000 euros». Per tal que no hi hagués queixes per part de l’oposició «no s’arriba a aquest 20%, però queda a sis euros d’aquest percentatge i això segueix sent inacceptable», va manifestar Torres. El que es demana des d’Objectiu Comú és que quan s’ha de fer alguna obra es comuniqui des d’un principi quin serà el preu de la mateixa «sense enganys», d’aquesta manera poden entendre millor la situació.

D’altra banda, es va remarcar el fet que s’ha incomplert des del comú l’acord de comunicació que s’havia establert per a la qüestió del Palau de Gel, cosa que lamenten profundament. Malgrat tot, Torres va acceptar que l’únic que «s’ha entès» és que en la situació econòmica que el país està vivint s’ha de ser prudent i vigilar a l’hora de fer gastos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT