PUBLICITAT

Ordino allarga la publicació de propostes al pressupost participatiu

L’administració comunal ha rebut un total de 32 projectes

Per El Periòdic

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, en el vídeo de presentació.
La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, en el vídeo de presentació. | Comú d’Ordino

El Comú d’Ordino va tancar el passat diumenge 17 de gener el termini de presentació de propostes al pressupost participatiu, que ha rebut un total de 32 projectes que els ciutadans han entrat a través de la pàgina web de la parròquia. El comú ha decidit modificar el calendari publicat inicialment per aquest procés participatiu i ajornar un mes la publicació de la selecció de projectes. Per tant, serà l’u de març, la data prevista per donar a conèixer les idees escollides i l’inici de la votació popular que s’allargarà fins al pròxim 28 de març. El principal motiu és la quantitat de propostes i la necessitat de fer un estudi acurat de la seva viabilitat per part de la comissió tècnica mixta, tal com van informar ahir des de la corporació comunal a través d’un comunicat.

El projecte contempla que el Comú d’Ordino destini 50.000 euros a un projecte d’interès general per a la parròquia que serà escollit a través d’un procés participatiu. Una comissió tècnica mixta admetrà les propostes que es faran públiques per la votació popular sempre que compleixin els criteris establerts. L’objectiu és donar veu al conjunt de la ciutadania per saber quines necessitats o demandes reals hi ha entre la població. Segons indica el mateix comunicat, les propostes poden ser de qualsevol àmbit; per exemple, educatiu, social, cultural, esportiu, etc., sempre que siguin d’interès general.

Tot i que des del comú van apuntar que no es pot revelar el contingut de les propostes que es troben en fase d’anàlisi, sí que es pot avançar que gran part de les idees són millores per a la via pública de la parròquia o vinculades al medi ambient. També hi ha iniciatives d’interès públic de caràcter esportiu i turístic. El procés es va posar en marxa el tres de desembre passat i tots els residents a la parròquia que són majors de 18 anys han pogut formar-ne part i participar-hi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT