PUBLICITAT

L’FC Andorra manté el pressupost de l’any passat d’1,3 milions d’euros

El club perd més de la meitat dels abonats a causa d’haver hagut de disputar els partits a porta tancada

Per El Periòdic

Alguns jugadors de l’FC Andorra durant un entrenament.
Alguns jugadors de l’FC Andorra durant un entrenament. | FC Andorra

L’FC Andorra està pagant les conseqüències de la Covid-19. El club, propietat del jugador del FC Barcelona, Gerard Piqué, i presidit per Ferran Vilaseca, ha mantingut el pressupost de la temporada anterior pel curs 2020-2021, d’1,3 milions d’euros, tot i la pèrdua d’abonats, segons apunten alguns mitjans de comunicació digitals del país.

Per altra banda, el club, que milita a Segona Divisió B, ha perdut més del 50% dels abonats a causa de l’obligatorietat de jugar a porta tancada passant, així, de tenir prop de 1.200 socis la temporada 2019-2020 a poc més de 500 aquesta temporada. El club va llençar una campanya de captació de socis al setembre amb compensacions pels partits que no es van disputar la temporada anterior i va reduir el preu del marxandatge un 10%: «Els aficionats hi són, i són molts els que segueixen els partits que es retransmeten per la plataforma Footters, però costa fer-se el carnet si no pots venir al camp», va assenyalar el director general de l’entitat, Jaume Nogués, en roda de premsa. El mateix va assegurar que el club té preparat un protocol per permetre l’entrada d’espectadors al camp, però no farà la petició fins que els casos de Covid-19 a Andorra no disminueixin: «Ens agradaria que els espectadors ja poguessin tornar perquè el futbol sense afició és molt trist i els partits semblen un entrenament», va subratllar. A banda d’això, el directiu va criticar que es permeti obrir cinemes o teatres amb aforaments reduïts, però que «no es pugui veure esport en directe encara que es faci en un espai obert al qual pots separar bé a la gent».

L’estadi de Prada de Moles té una capacitat de 1.100 espectadors gràcies a la grada que s’hi va instal·lar la temporada passada. En aquest context, fa unes setmanes el club va demanar al Govern la possibilitat de permetre l’accés d’espectadors a l’estadi, però l’evolució a l’alça dels casos positius de coronavirus al Principat va frenar les negociacions.

Calendari de partits

Quatre partits en 11 dies és el que marca el planning de l’FC Andorra al Grup III-A de la Segona B. D’aquesta manera, el calendari de l’equip tricolor quedarà l’endemà dels ajornaments derivats del brot de la Covid-19 que va patir la plantilla al novembre. Segons va apuntar Jaume Nogués, «aquest calendari comprimit és el que toca. Ens hem d’adaptar a la situació. Sí que és dur, però és el que toca viure». Els partits a casa, tal com s’ha indicat anteriorment, seguiran duent-se a terme sense públic arran de les mesures per prevenir els contagis de la pandèmia: «Es va parlar i es va frenar aquesta petició pel nombre de contagis al país. Seria molt egoista de la nostra part demanar tenir gent al camp si els casos de contagiats continuen creixent. Si no es permet a Primera Divisió, tampoc podem permetre-ho a la nostra categoria». El pròxim partit de l’FC Andorra, doncs, es jugarà el pròxim 6 de gener contra l’AE Prat, a l’estadi Municipal Sagnier, i el següent tindrà lloc el 9 de gener a Prada de Moles, contra el Lleida Esportiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT