PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«La possibilitat de jugar a Europa és un factor diferencial de la Lliga Multisegur»

Entrevista a Javi Navarro, CTO de FutbolJobs, empresa que publica ofertes de treball a la Primera Divisió andorrana

Per Vicente Pallarés

Javi Navarro, CTO de FutbolJobs.
Javi Navarro, CTO de FutbolJobs. | FutbolJobs

Javier Navarro és el Chief Technology Officer (CTO), o responsable de desenvolupament tecnològic de FutbolJobs, una empresa valenciana que es dedica a connectar professionals del món del futbol i clubs, actuant com a una borsa de treball. L’entitat publica moltes ofertes al Principat, sobretot, per la Lliga Multisegur. Navarro, que s’ocupa de la implementació, actualitzacions i millores de la plataforma, atèn a EL PERIÒDIC i parla sobre l’empresa, on treballa des dels seus inicis al 2016, i la situació del futbol a Andorra.

 

–Quin és el model de negoci?
–És una plataforma que funciona a manera de subscripció i està orientada tant a professionals, semiprofessionals o amateurs i engloba tot el sector. Qualsevol professional de qualsevol nacionalitat pot acceptar les ofertes, encara que estigui a quilòmetres de distància del seu país. Els professionals, ja siguin futbolistes, entrenadors, metges, fisioterapèutes, gerents, directors de màrqueting o agències, paguen per un dels paquets que oferim i reben ofertes d’ocupació arreu del món.

 

–Com va sorgir la idea?
–Valentín Botella, que és el CEO, va pensar i desenvolupar aquest projecte. La idea va sorgir escoltant les necessitats dels clubs. L’objectiu final és posar en contacte a tots els professionals amb una plataforma  com a servei de comunicació entre les ofertes i els candidats a incorporar-se al mercat futbolístic.

 

–Quin tipus d’ofertes tenen la taxa d’èxit més gran?
– És molt variable, depèn de cada usuari. Els casos d’èxit són variats i constants. La plataforma publica en el seu portal les ofertes i les demandes i és molt exhaustiva en els controls i verificació de les dades. Tenim casos d’èxit en tots els racons del món.

 

–Són sempre els clubs els que els busquen o aprofiten els seus contactes en el sector per arribar a més ofertes?
– No són sol clubs, també entitats esportives. Els contactes s’estableixen gràcies a les característiques de la nostra plataforma, que relaciona a tots els professionals amb els clubs i empreses.

 

–Han notat un augment a l’oferta i la demanda del futbol femení?
– El nombre d’ofertes dins del futbol femení en 2020 està sent similar al de 2019, tenint en compte que en el present any hem tingut una pandèmia mundial. Però sí, si ens fixem en anys anteriors, 2017 i 2018, aquests números han sofert un lleuger augment.

 

–Quines condicions, aproximadament, s’estan oferint a la Lliga Multisegur?
– En les ofertes on es busquen jugadors per a la Primera Divisió d’Andorra no se solen fer públiques les condicions. No obstant això, s’especifica que comptarien amb salari més allotjament i menjar.

 

–A Andorra, només es busquen futbolistes o també altres perfils?
–No, rebem ofertes de tots els perfils, no sols de futbolistes.

 

–És el Principat una bona sortida per a futbolistes espanyols amb nivell de Tercera Divisió o Preferent?
– Sens dubte, ja que els clubs d’Andorra poden oferir unes condicions que pocs equips de Tercera i Preferent a Espanya podrien. A més, és una fantàstica opció per a jugadors que busquen un aparador internacional on mostrar les seves habilitats, ja que tenen la possibilitat de jugar competicions europees com la Champions League o l’Europa League.

 

–Què és el que més atrau del futbol andorrà als inscrits a FutbolJobs?
– La possibilitat de jugar a Europa és un factor atractiu i diferencial. També la proximitat, la qualitat de vida d’Andorra i la professionalitat dels seus clubs.

 

–Els beneficis fiscals són un altre motiu per a voler jugar aquí?
– No coneixem els detalls contractuals de les ofertes, però en el cas d’Andorra entenem que és un avantatge en el salari que puguin percebre.

 

–Pel contrari, quins desavantatges pot tenir la Lliga Multisegur sobre categories espanyoles no professionals?
– Encara sent categoria professional, podria tenir menys renom que alguns equips que competeixin en Tercera Divisió d’Espanya.

 

–Com convenceria un jugador andorrà que mai ha sortit a jugar fora d’inscriure’s a FutbolJobs?
– Com a qualsevol altre professional de qualsevol nacionalitat, li animem que provi la plataforma. En ella trobarà ofertes que segur que s’adapten a les seves condicions i expectatives. Els casos d’èxit són continus i per a FutbolJobs és un orgull cada vegada que un usuari aconsegueix una ocupació. Els professionals agraeixen el nostre rigor en la publicació de les ofertes i el seguiment que fem d’elles. És la nostra manera de guanyar en credibilitat i la raó per la qual continuem creixent de manera notable any rere any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT