PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut nega que hagi tancat una àrea de Salut Mental per un positiu

El pacient està ingressat a l’hospital, però evoluciona «molt bé» i la resta d’usuaris han donat negatiu

Per El Periòdic

Realització d’un test d’anticossos.
Realització d’un test d’anticossos. | ANA

Fonts del Ministeri de Salut van negar ahir a EL PERIÒDIC que s’hagi tancat una àrea de l’hospital de dia de la Unitat de Salut Mental perquè un dels seus usuaris ha donat positiu de coronavirus. Si bé és cert que el positiu existeix i està ingressat a planta, evoluciona «molt bé» i no ha calgut tancar l’àrea en cap cas. Segons s’havia apuntat en un primer moment, la decisió s’hauria pres com a mesura preventiva i es van realitzar tests a nou persones més. La realitat, tal com van manifestar les mateixes fonts, és que tot plegat és «fals». De manera paral·lela, una infermera del mateix servei també va resultar positiva, sense que el seu cas estigui relacionat amb el de l’usuari esmentat anteriorment. Arran del positiu d’aquesta professional, es va sotmetre a proves a sis companys i tots menys un van donar negatiu. El resultat de la persona que va sortir positiva al test es va considerar que no era concloent i haurà de repetir les proves. 

21 nous casos al Principat

Des de dimecres, el Govern va notificar ahir 21 nous casos detectats per coronavirus, que eleven la xifra total de malalts per la malaltia des de l’inici de la pandèmia a 1.045. D’aquests nous casos, que situen la xifra d’actius en 117, 11 són contactes identificats i la resta són nous, un dels quals és un personal sanitari del Cedre. Des del Govern informen que els pacients que han estat en contacte amb aquesta persona han resultat tots negatius. A més, des de l’Executiu van recordar que se segueixen fent una mitjana d’aproximadament 400 proves diagnòstiques diàries.

D’altra banda, no hi ha cap nou recuperat en aquests darrers dos dies, i les persones que ja han aconseguit vèncer el virus es mantenen en 875. Quant a les defuncions, continuen estables en 53. Una dada positiva és que des de la darrera actualització, no hi ha cap nou ingrés, i segueixen sent tres les persones que es troben a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

 

549 aïllats a la Seu

El nombre de persones aïllades a casa a la Seu d’Urgell per haver estat en contacte estret amb algun cas positiu de Covid-19 va ascendir ahir en 115 persones. En aquest sentit, la xifra total se situa a les 549 persones que s’han hagut de posar en quarantena a la ciutat. D’aquestes, 44 són casos confirmats de Covid-19 i tres es troben ingressats a la Fundació Sant Hospital a conseqüència de l’afecció del mateix virus.

En la mateixa línia, l’alcalde de la capital de l’Alt Urgell, Jordi Fàbrega, va indicar que el dijous es van dur a terme 112 proves a persones vinculades al sector de la restauració de la ciutat, que s’ha constatat com el punt d’origen dels principals focus. Aquests tests van servir per constatar que l’índex de rebrot s’ha situat a 727 a la capital alt urgellenca, mentre que la taxa de reproducció de la malaltia (RO) està al 3,88 a la comarca. Fàbrega, a través de les xarxes socials, va admetre, en aquest sentit, que la xifra mitjana de contactes per cada positiu és massa elevada, ja que és de dotze persones, i va demanar reduir-la a un màxim de quatre al dia, seguint les directrius que es donaven durant els mesos d’abril i maig d’enguany. 

L’alcalde també va explicar que la policia local segueix fent controls als establiments per constatar que se segueixen les mesures de seguretat i, alhora, comproven que no es produeixi cap botellón. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT