PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Comú de la capital tanca el primer trimestre amb superàvit

S’ha rebut 3 milions d’euros per reconstruir el centre dels Serradells

Per Judith Sáez

Consell de Comú d'Andorra la Vella, ahir.
Consell de Comú d'Andorra la Vella, ahir. | T.L.

«Amb el superàvit que portem penso que tancarem l’any bé», preveia la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. El comú ha tancat la liquidació pressupostària del primer trimestre d’enguany amb un superàvit de 4,3 milions d’euros un fet que espera repetir en el segon trimestre.

Marsol va informar que aquesta és l’estimació que li ha transmès el departament de Finances. La cònsol major argumentava que «estem bé, tenim una tresoreria important, estem essent prudents i no estem gastant més del necessari. Tot el contrari».Cada departament ha actuat de manera «prudent» i «ha anat fent reserva» a l’expectativa de l’evolució, deia Marsol, qui alhora reconeixia que en tot cas, «serà el quart [període] en el que hi podria ser» perquè és quan es preveu l’aplicació de la taxa de les activitats comercials la qual supera més d’un milió d’euros d’aportació que farà el Comú.

Davant les dades de l’aportació de 3 milions d’euros de la companyia asseguradora per a la reconstrucció del centre esportiu dels Serradells, la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) Dolors Carmona manifestava la seva preocupació perquè  «s’ha ingressat directament» al comú i «si reduïm aquests 3 milions, la liquidació seria d’1,3». Un fet que van voler ressaltar per demanar a l’equip de govern que es destini únicament a les obres del projecte. Marsol assegurava que aquesta era la voluntat de la majoria i que «no té intenció de guardar-los» a no ser que sorgís alguna necessitat urgent i imprevista a la qual s’hagués de fer front.

En concret, les obres dels Serradells s’iniciaran el dia 1 de setembre, tot i que ja s’hi estan realitzant algunes accions. Així ho va anunciar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. De moment, la reconstrucció del centre esportiu es manté a l’espera de l’informe judicial del segon peritatge que va sol·licitar Progec en la seva defensa davant els esdeveniments. Marsol va especificar que si el pèrit que ho està desenvolupant agafa les proves abans del 30 de juny, es continuaran les obres.

A més, el cònsol menor i conseller de Finances i Serveis Públics, David Astrié, va indicar que durant els mesos de gener i març s’ha ingressat el 23,5% del previst per a tot l’any i que les despeses liquidades en el primer trimestre ascendeixen a 8,1 milions d’euros, un total que suposa el 16,3% del total.

Reducció de salari

Pel que fa a la reducció de les retribucions dels càrrecs electes, l’equip de govern va constatar que estan oberts a la propostes de la resta de formacions del comú. Concretament, des del PS demanaven també una rebaixa al sou dels càrrecs de confiança. Així, a l’espera de l’acord, els consellers de l’administració parroquial no rebran la nòmina d’aquest mes de juny, que haurien d’haver cobrat ahir perquè es preveu tenir-ho decidit «en dos o tres dies» o com a molt, «a finals d’aquest mes». Marsol anunciava que la reducció serà d’entre el 10 i el 20%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT