PUBLICITAT

El 15% del sou dels consellers d’Ordino pel foment del turisme

El comú anuncia que donarà 800.000 euros al Govern per fer front a la gestió de la crisi sanitària

Per Irene Mas Fàbrega

Els integrants del Consell de Comú d’Ordino durant la primera sessió presencial després de la crisi sanitària.
Els integrants del Consell de Comú d’Ordino durant la primera sessió presencial després de la crisi sanitària. | El Periòdic

La consellera de Finances i Pressupost del Comú d’Ordino, Mar Coma, va anunciar, durant el primer Consell de Comú després de la crisi sanitària, que es rebaixaran un 15% els salaris dels cònsols i consellers de l’Administració local. Els diners que es desprenguin d’aquesta rebaixa es destinaran a la dinamització turística a través d’un pla d’acció que, segons el cònsol major, Josep Àngel Mortés, fa aproximadament 15 dies que s’està treballant per poder aplicar d’immediat i que va destinat als turistes locals i de proximitat. En aquest sentit, Coma va explicar que els diners en qüestió no es rebaixen del pressupost, sinó que es redirigeixen. En la mateixa línia, Mortés es va mostrar «optimista de cara al que pugui passar al juliol i a l’agost.  Aquí a Andorra les coses s’han fet bé i això farà que el turisme vingui amb uns criteris de seguretat que a altres països no hi són. El turisme aquest estiu buscarà destins de natura i de muntanya. Som els que estem més ben posicionats». També durant el Consell del Comú, es va aprovar la concessió de 800.000€ al fons solidari del Govern destinat a fer front a la gestió de la crisi sanitària.

Altres ajustaments de pressupost

Les mesures esmentades formen part de la modificació pressupostària general per l’emergència sanitària derivada de la Covid-19 que es va aprovar amb l’abstenció del conseller de X'Ordino, Enric Dolsa. De les mateixes, els representants comunals van explicar que «hem fet una previsió d’ingressos a la baixa» amb menys de 600.000 euros: «Aquesta rebaixa inclou bonificacions sobre l’impost d’eradicació de les activitats comercials i de la taxa de serveis públics». Així, es faran rebaixes segons els mesos que no s’ha pogut treballar. Per altra banda, van anunciar que es mantindran les inversions «perquè pensem que s’ha de donar vida al país i que una manera de fer-ho des d’un comú és donar feina a totes aquelles persones que més ho necessiten en aquests moments».

En aquest apartat el conseller Enric Dolsa va considerar que les obres del Centre Esportiu d’Ordino s’haurien d’haver aturat donada la situació actual «perquè ens podem trobar amb un dèficit molt gran en acabar l’any». Per tant, va insistir que suspenent les obres s’arribaria a finals d’any amb xifres similars a les aprovades en un principi. En la mateixa línia, des de l’oposició de MovemOrdino, Sandra Tudó va subratllar que altres inversions es podrien reduir i destinar-se a altres llocs. 


També van informar que s’han cancel·lat uns 100.000 euros de partides d’assessorament tècnic i de subvencions de caràcter esportiu: «S’ha arribat a un acord amb les diferents associacions. Se’ls ha demanat quines serien les activitats que no farien per tal de poder-les rebaixar de la despesa». Finalment, van informar que el comú disposa d’un romanent de tresoreria de 2,95 milions, aproximadament, «que ens permetrà fer front a aquestes despeses». 

Comptes anuals exercici 2019

Es van tancar amb uns ingressos al voltant dels 10,97 milions d’euros i unes despeses d’uns 11,31 milions. Així, el comú ha tancat l’exercici del 2019 amb un dèficit aproximat de 339.000 euros. Dolsa no ha aprovat aquest punt perquè creu que «hi ha partides que són irreals i algunes no s’ajusten a legalitat vigent». Per tant, va informar que vol esperar a tenir l’informe del Tribunal de Comptes per fer les aportacions i aclariments convenients.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT