PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern garanteix la privacitat en l'anàlisi de la mobilitat a través del telèfon

Benazet i Jover asseguren que l’eina protegeix les dades privades

Per Victoria Gómez Pérez, Lídia López

Els minsitres Benazet i Jover, ahir.
Els minsitres Benazet i Jover, ahir. | SFGA/CEsteve

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar ahir que l’Executiu utilitzarà una eina de big data de rastreig dels telèfons mòbils per tal d’analitzar els moviments dels ciutadans. L’encarregada de dur a terme el seguiment serà Actua Tech que reutilitzarà el sistema de seguiment que ja s’aplica des d’Andorra Turisme per comptabilitzar periòdicament el nombre de visitants. Aquesta eina observa la mobilitat de les persones al territori i n’estableix costums, per tal de treure conclusions que serveixin per potenciar el turisme.

En aquesta ocasió, però, l’objecte de l’estudi seran els mateixos nacionals i residents. Benazet va defensar l’ús d’aquesta aplicació de cara a comprovar el comportament dels permisos per accedir a la via pública que s’han engegat aquesta setmana. El resultat podria ajudar a l’hora de dissenyar noves estratègies o de cara a poder ampliar més aquesta primera obertura. Sobre la legalitat de la mesura, el titular de Salut va assegurar que les dades que es recullen són totalment anònimes i que en cap cas farà un seguiment concret de cap usuari. A més, va recalcar que l’acció està validada per l’Agència de Protecció de Dades (APDA). 

En una línia similar, hores més tard, el ministre Portaveu, Eric Jover va detallar que l’aplicació, a més de no aportar informació personal més enllà del registre d’un telèfon mòbil, obté les dades uns dies més tard, de manera que el coneixement dels moviments en directe o un moment concret no és possible. «No volem controlar la gent, sinó tenir un grau de seguiment i de coneixement sobre els quilòmetres que recorren els mòbils d’Andorra», va insistir Jover.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT