PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vicky Jiménez fa història i s'emporta l'Open d'Austràlia 

S'imposa a la final a la polonesa Weronika Baszak i marca una fita sense precedents en l'esport andorrà 

Per Miquel López-Egea

Vicky Jiménez guanya l'Open d'Austràlia.
Vicky Jiménez guanya l'Open d'Austràlia. | Open d\'Austràlia

La jove andorrana Vicky Jiménez ha tocat el cel avui. Ha fet història. Ha aconseguit la glòria i ha firmat una fita sense precedents del tenis andorrà. Aquesta matinada s'ha imposat a la polonesa Weronika Baszak per 7-5, 2-6 i 2-6, de manera que s'ha emportat l'Open d'Austràlia i ha escrit un capítol del tenis del Principat amb lletres daurades, havent remuntat el primer set i havent-se imposat finalment amb total autoritat. 

La tenista ha començat una mica nerviosa i amb alguns dubtes, perdent els dos primers jocs, en els quals ha permès algunes pilotes fàcils a la rival. Però ha anat de menys a més i després s'ha mostrat lluitadora, reaccionant a tots els problemes que li ha posat la polonesa en aquest primer set. S'ha mostrat segura i concentrada. Malgrat això, l'andorrana ha tingut una mica de marge de millora i la rival, tot i que s'ha vist contra les cordes en molts moments, finalment s'ha emportat el primer set per 7 a 5 després de quasi una hora de partit. 

En el segon set el matx ha canviat radicalment. Tot i que Basznak ha començat amb avantatge, Jimenez no ha fallat i amb més intensitat, lluitant a la pista, ha reaccionat i ha aconseguit un 1-4 a favor i per tant, ja es podia ensumar com acabaria la mànega. Quedava molt partit per endavant però l'andorrana ha mostrat la seva millor versió en aquest segon set, mostrant-se molt més còmoda. El matx ha seguit canviant i l'andorrana ha demostrat del que és -i serà- capaç de fer. Per tant, el segon set se l'ha adjudicat per 2 a 6 després d'haver comès pocs errors i d'haver imposat el seu joc, amb valentia i confiança.

El tercer set ha començat amb la tenista del Principat molt agressiva i valenta, dominant, amb gana. I no ha donat opcions a Basznak, que ho ha intentat, però ha estat totalment anul·lada.  Jiménez ha estat superior i li ha provocat errors, sabent que el somni estava a tocar. Finalment s'ha imposat sense dubtar per 2 a 6.

"Victòria ha estat superior però he lluitat fins al final", ha comentat Baszak. Per la seva part, Jiménez ha volgut donar les gràcies pel suport rebut i ha assegurat que "és increïble estar aquí i estic molt contenta per haver aconseguit això". "Vull donar les gràcies a la meva família i a tot el meu equip, sempre m'han donat suport. Gràcies per tot el que feu per mi", ha comentat la jove campiona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT