PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Terceravia pretén retallar 101 milions d’euros en quatre anys

Pintat defensa els comptes sanejats i la contenció de l’endeutament

Per El Periòdic

Els consellers de Terceravia
Els consellers de Terceravia | terceravia

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents va presentar ahir en roda de premsa les esmenes al projecte de pressupost 2020. L’objectiu del grup parlamentari amb aquestes 17 esmenes és tenir un impacte de reducció total de 101 milions d’euros fins al 2024, i així augmentar la capacitat d’estalvi del Govern.

D’aquesta manera, Terceravia es manté coherent amb allò que venia defensant fins ara, és a dir, apostant per uns comptes públics sanejats i contenint l’endeutament públic. Entre les reduccions destaquen l’eliminació de les partides destinades al projecte del Museu Nacional de l’Automòbil, de millora dels refugis de muntanya, de construcció de depuradores, l’Heliport Nacional o del recinte multifuncional, entre d’altres.
El president del grup parlamentari de Terceravia + UL + Independents, Josep Pintat, va assegurar que «no diem que no siguin necessaris aquests projectes, però plantejar-los, quan s’assegura des de Govern que no es poden pagar les pensions, amb la despesa sanitària que tenim o tenint en l’horitzó l’acord d’associació amb la Unió Europea i la voluntat d’entrar en el Fons Monetari Internacional, no és coherent».

El grup parlamentari de Terceravia + UL + Independents va demanar al Govern tenir capacitat econòmica per afrontar els possibles impactes econòmics que puguin generar aquests compromisos «i que des de Terceravia no hem trobat reflectits en el present projecte de pressupost, per tant, demanem coherència amb els projectes de Govern i amb els pressupostos que presenta», va afegir Josep Pintat. Finalment, Pintat va voler deixar palès que «un Govern ha de prioritzar i donar preferència a una estabilitat financera i rigor pressupostari». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT