PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili creu que «ha faltat escolta i diàleg» des de la corporació

Fer una política participativa i escoltar les necessitats de la gent, claus en la reunió de poble del PS

Per Laura Cugat Ruiz

Gili dalt l’escenari en la reunió de poble del PS ahir a Escaldes.
Gili dalt l’escenari en la reunió de poble del PS ahir a Escaldes. | El Periòdic

La candidatura del PS a Escaldes-Engordany, liderada per l’exconsellera general Rosa Gili, va protagonitzar ahir una reunió de poble a la seu comunal. La cap de llista va confessar que tenen molt bones sensacions, malgrat que fins al dia de les eleccions i amb els resultats a la mà, no se sap què passarà. Referint-se a l’actual govern del comú de color taronja, Gili va subratllar que «ha faltat l’escolta i el diàleg, perquè amb el fet de trepitjar el carrer i parlar amb les persones, ens hem fixat que es queixen de coses que potser no se’ls hi han explicat bé o que no s’han reflexionat prou». Practicar una política participativa i transparent, protegir el medi ambient i vetllar pel benestar de les persones van ser alguns dels missatges clau de la trobada. 
La concentració d’ahir amb els ciutadans de la parròquia va ser per «posar en pràctica aquesta proximitat i la necessitat d’escolta que anem explicant aquests dies», va puntualitzar Gili. Onze candidats de la formació van pujar dalt l’escenari i alguns d’ells van subratllar els temes principals del programa, com ara promoure una cultura participativa i seguir organitzant esdeveniments esportius, idees bàsiques del discurs de Josep Batalla.

Meritxell Massoni va explicar com es gestionaria el comú administrativament, ressaltant que el pressupost cal que sigui rigorós, flexible i s’ha de permetre «que l’oposició el fiscalitzi». Crear un coordinador de barri per recollir les necessitats de la gent i instaurar un espai de diàleg en línia són dues apostes fortes del partit en aquest àmbit. Joao Lima va mostrar la voluntat de potenciar nous negocis i promocionar les aigües termals, símbol del comú. Magda Mata va parlar dels serveis socials per a diferents col·lectius, com els infants o la gent gran.

La tercera de la llista, Cèlia Vendrell, que fa vuit anys que està a l’oposició del comú, va confessar que «no m’han posat a l’abast les eines perquè l’oposició pugui fer la seva feina; nosaltres ho volem canviar». El tema central de Vendrell va ser la cura cap al medi ambient i la sostenibilitat. El segon de la llista, Quim Dolsa, va exposar alguns dels errors de l’actual mandat, com ara que «no s’ha practicat gaire l’urbanisme, sinó que aquest ha consistit a donar llicències i construir». Per acabar, Gili va explicar la seva arribada a la política comunal i les ganes que té de treballar per la parròquia.

Torn de preguntes

En el torn de preguntes, per una banda un home amb discapacitat física i visual va preguntar si seria possible passar de mitja a jornada completa, una batalla des de fa anys i, per altra banda, es van remarcar les necessitats de les famílies amb pocs recursos del comú. 

El PS suggereix crear un sistema de guàrdia pels infants 

La candidata del PS a Escaldes, Rosa Gili, va exposar ahir les propostes destinades a l’atenció als infants. Una de les principals mesures és «trobar sistemes de guàrdia alternatius per a infants pensant en la conciliació familiar i en els pares que treballen moltes hores i inclús, els caps de setmana». Una de les solucions que planteja la formació «es basa en una borsa del temps, aprofitant les sinergies entre persones de diverses generacions». A banda d’aquesta opció, Gili va subratllar que també buscaran solucions perquè totes les famílies puguin tenir els seus fills en bones condicions mentre els pares o tutors treballin. 

Una altra de les prioritats consisteix a organitzar activitats fora del sistema escolar, com ara activitats esportives o culturals durant les vacances. La cap de llista també va matisar que «volem que hi hagi zones temàtiques en funció de les edats dels infants als parcs».

Pel que fa a l’atenció dels infants amb risc d’exclusió social, «volem que hi hagi unes persones al comú que ajudin a les famílies amb dificultats. La detecció és important i el fet que hi hagi persones que puguin escoltar les famílies que tenen problemes, servirà per evitar que el problema es faci més gran». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT