PUBLICITAT

Andorra la Vella

Conveni per a la rotonda del Punt de Trobada

També es farà una ampliació a la CG5

Per Anna Ribas

Zona aproximada on es construirà la nova rotonda, en una imatge d'arxiu.
Zona aproximada on es construirà la nova rotonda, en una imatge d'arxiu. | Sergi Pérez

El Govern va aprovar ahir, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial Jordi Torres i en el marc del Consell de Ministres, el conveni per tirar endavant una nova rotonda a la CG1 a la zona de la Borda Sabaté, entre les rotondes de la Riberola i l’EDAR, i a les proximitats del centre comercial Punt de Trobada. L’entesa, entre el Govern, el Comú de Sant Julià de Lòria i la propietat del terreny, estableix que aquesta última part cedeix de manera gratuïta i de perpetuïtat a l’Executiu la parcel·la on s’ubicarà la futura rotonda. 

Segons el ministre Portaveu, Eric Jover, la rotonda és un «element necessari objectivament perquè la distància entre rotondes és d’1,8 quilòmetres i això ho justifica». A banda de facilitar la mobilitat dels conductors, el Ministeri considera que la futura nova infraestructura donarà resposta a reptes com el potencial creixement urbanístic i, a més, la mesura també tindrà benefici sobre el transport públic de viatgers, donat que tindrà menys distància a recórrer per donar servei en el referit tram. En relació amb la partida pressupostària, el pressupost vigent ja contempla partides pel 2019 i sobretot pel 2020 per a la redacció del projecte i la futura adjudicació.

Acord per eixamplar la CG5 entre Erts i Arinsal

Conveni a tres bandes entre el Govern, el comú de la Massana i la propietat dels terrenys afectats per l’ampliació de la CG5 entre Erts i Arinsal. L’Executiu busca, amb les futures millores, donar més seguretat a la via i també facilitar el pas dels vianants, ja que les obres també contemplen impulsar una voravia pel costat riu en aquest tram. Les pròximes setmanes arrencaran els  treballs provisionals per ampliar la calçada en aquest tram concret.

100.000 euros per als projectes de recerca

El Govern pretén promoure la cooperació i la participació nacional en projectes europeus del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (Poctefa) en l’àmbit de la recerca i, així, enfortir la base científica i tecnològica del país. És per això que farà una dotació global de 100.000 euros. Podran optar als ajuts els ens que formin part d’un projecte que hagi rebut finançament Poctefa entre el 2014 i el 2020. La convocatòria es tancarà el 14 de febrer.

Modificació menor en el Bàtxelor de dret

Ensenyament superior va aprovar una modificació menor del pla d’estudis del Bàtxelor en dret de la Universitat d’Andorra. L’assignatura fins ara denominada Dret penal econòmic passarà a anomenar-se Dret penal III. Es tracta d’una modificació proposada per la Universitat d’Andorra i que compta amb el criteri favorable de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior. L’assignatura es cursa durant el cinquè semestre i té un valor de quatre crèdits.

Una auditoria externa arran de la fuga

El 29 d’octubre un pres es va fugar del centre penitenciari per primera vegada. Arran de l’incident, es van obrir tres expedients disciplinaris a membres del Cos Penitenciari i, a més, Institucions Penitenciàries se sotmetran a una auditoria externa el mes de febrer. Rossell va indicar que caldrà esperar a aleshores per tenir totes les dades i determinar si hi ha hagut més responsabilitats. El ministre no va parlar dels expedients ni de si va sonar l’alarma.

Conveni per impulsar el Llibre Blanc

Cultura i la Fundació Privada Julià Reig elaboraran un Llibre Blanc sobre la cultura andorrana. Ambdues entitats tenen la voluntat de conèixer com es reben les accions culturals per part de la població i els seus visitants i com es gestionen per part de les administracions públiques, les fundacions i altres agents culturals, amb l’objectiu d’establir les pautes bàsiques per a la gestió cultural del Govern dels pròxims anys. El treball de diagnosi durarà un any.

PUBLICITAT
PUBLICITAT