Encamp
El Comú d’Encamp atura el concurs pel pàrquing del Pedral
Jordi Torres explica que la propietat ha rebut una oferta de compra, que passa per sobre de la de lloguer
El Comú d’Encamp ha aturat el concurs per condicionar el pàrquing del Pedral, que hauria de ser també una de les ubicacions per instal·lar-hi provisionalment una part dels jocs infantils del Parc del Prat Gran. En una entrevista al PERIÒDIC, el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, explica que la corporació ha decidit retirar el procediment perquè la propietat ha rebut una oferta de compra. «Ens vam posar en contacte amb la propietat per encaixar-ho i els costos que tindrien, però ens han comentat que hi ha una opció de compra que passa per sobre del lloguer i que per això no ens el poden llogar», diu Torres, que entén la decisió dels propietaris.
«Si no fructifica el pàrquing del Pedral no es farà», diu el representant, que manté un bri d’esperança a l’hora de tirar la proposta en cas que l’opció de compra rebuda pels propietaris no acabés fructificant. Els amos del terreny estan vinculats al moviment d’Agrupament Encampadà, que concorrerà a les pròximes eleccions comunals del 15-D, però Torres ho desvincula al fet que hi pugui haver un rerefons electoral.
En tot cas, Torres explica que el comú està treballant per habilitar una zona infantil a l’Hort de Godí i a les zones de les avingudes dels Jardins del Notari, al Passeig de l’Alguer i a altres aparcaments com el de les Bons i del carrer de la Vena, tot i que aquests dos últims encara es troben en un estat «embrionari». Torres, que afronta els seus últims dies de mandat, explica que aquestes mesures són a curt termini. La idea de la corporació és concentrar una part del mateix parc del Prat Gran a través dels 5.000 metres quadrats que són propietat del comú i 5.000 metres quadrats de la zona del càmping internacional dels quals es beneficiaria la corporació en règim de lloguer. «El Prat Gran era un espai multifuncional», comenta Torres.
La relació amb Saetde
D’altra banda, en el tram final de mandat, el cònsol major de la parròquia també fa un balanç dels seus quatre anys com a màxim dirigent de la corporació. Admet que li hauria agradat «anar més lluny» al voltant del tema de Saetde. «Quan es va signar l’acord d’intencions es va començar a treballar per trobar una sortida. Al principi va ser complicat perquè hi havia el tema dels estatuts i una cosa que demanava Saetde era ampliar la concessió del termini i de la concessió en domini amb els estatuts actuals», recorda Torres, que per això explica que es va acabar rescindint el contracte.
«No vam trobar la solidesa jurídica per desenvolupar els acords en base als estatuts de la societat que tenien garantia jurídica i per això calia rescindir el contracte» a canvi d’una indemnització, explica Torres, que creu que la societat «parteix amb avantatge» davant del concurs internacional, però al mateix temps espera que hi hagi competència. El cap de la corporació diu que en el nou plec de bases la intenció és que la xifra del cànon es mantingui en el 6% que hi havia fins ara sobre les entrades dels forfets, tot i que la decisió final correspondrà al nou comú. D’aquesta manera, la societat adjudicatària també tindria marge per «créixer, modernitzar-se i ser capdavanters en el món de la neu». «Tampoc és qüestió de lucrar-nos si volem enfortir el sector, que és un dels pilars bàsics de la nostra economia», admet el cònsol major.