PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS es presenta com l’opció progressista per al 15-D

La formació afirma que hi ha comuns que estan «estancats i oblidats»

Per Laura Cugat Ruiz

Fotografia final de la presentació de les diverses candidatures del PS de cara a les eleccions comunals.
Fotografia final de la presentació de les diverses candidatures del PS de cara a les eleccions comunals. | Maricel Blanch

A falta de pocs dies de l’inici de la campanya electoral de cara als comicis comunals que tindran lloc el proper 15 de desembre, ahir al vespre la seu del Comú d’Escaldes-Engordany va acollir la presentació de candidatures del PS i Independents del PS a les diverses parròquies, en total, cinc. Alguns dels reptes comuns consisteixen a protagonitzar un canvi progressista necessari per avançar en comuns que estan «estancats i oblidats», treballar amb i per a les persones i mostrar la total transparència en totes les decisions. 

El president del grup parlamentari del PS, Pere López, va ser dels primers a pujar dalt de la tarima amb la voluntat de presentar les diverses llistes socialdemòcrates: «Som els únics projectes progressistes en aquestes eleccions, fet que vol dir ser plural, estar amb la gent i voler millorar la qualitat de vida». El mateix va ressaltar un dels problemes que més els preocupa com a partit: l’habitatge, recordant que només el seu grup ha «presentat propostes tangibles». López va dedicar unes paraules a la candidata per Escaldes, Rosa Gili: «Rosa, el teu pas endavant és una dosi d’energia per a tots nosaltres». 

El primer candidat a parlar va ser David Rios, que encapçala la llista del PS+Independents del PS a Encamp. El mateix va subratllar que «busco la cadira perquè vull dedicar els millors  anys de la meva vida a Encamp i a què es recuperi l’orgull encampadà que està sota mínims». La primera de la llista de MovemOrdino, Sandra Tudó, va donar gràcies a qui considera el seu mestre, l’exsíndic general Josep Maria Beal, que va traspassar fa uns dies, i va ressaltar que «hem estat coherents des del minut u contra un govern de DA que fa anys que fa coses que no ens agraden».

Dolors Carmona, candidata del ps a la capital: «Fins ara hi ha hagut una gestió de maquillatge i de capricis de la senyora Marsol, la parròquia no és un eslògan»

La candidata d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, va manifestar que «fins ara hem tingut una gestió de maquillatge i de capricis de la senyora Marsol, la parròquia no és només un eslògan». Des d’Units pel Canvi, de Sant Julià, el seu màxim representant, Joan Travesset, va apuntar alguns projectes que té present com ara replantejar Naturlandia, «que ara és un pou sense fons» i «transformar el Bosc de la Rabassa, proposant algunes idees sobre com s’hauria de gestionar».

La primera de la llista a Escaldes, Rosa Gili, va manifestar la seva satisfacció per haver fet un pas endavant cap a la política municipal i té esperances de tornar a guanyar. La voluntat que es despenalitzi l’avortament, una lluita que ja fa temps que treballa, així com la preocupació pel problema de l’habitatge, són alguns dels punts clau de la seva candidatura. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT