PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’experiència política de Gili, clau per a les comunals a Escaldes

El PS defensa que la seva prioritat és el treball per a les persones

Per Laura Cugat Ruiz

Membres de la llista del PS d’Escaldes-Engordany, ahir al restaurant Mediterrani de Caldea.
Membres de la llista del PS d’Escaldes-Engordany, ahir al restaurant Mediterrani de Caldea. | Partit Socialdemòcrata

El PS i independents van presentar ahir la seva candidatura a Escaldes-Engordany encapçalada per Rosa Gili de cara a les eleccions comunals del proper 15 de desembre. La llista està integrada per 14 persones d’edats diverses. Com a número dos a continuació de Gili hi ha Joaquim Dolsa i en tercera posició, la consellera del PS al Comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell. Diversos candidats, així com la mateixa Gili, van ressaltar que la llarga experiència de la candidata en el món de la política, els últims anys en el marc del Consell General, són un dels punts clau. 

Gili va confessar durant la seva ponència que «és veritat que després de 10 anys al Consell General i aprofitant l’experiència que tenia, vaig arribar al punt de pensar que havia de fer un pas endavant per la meva parròquia. Aquestes eleccions m’han semblat el moment oportú i ho faig amb moltes ganes, tant a nivell personal com per l’equip». Fent referència als seus companys de llista, Gili va ressaltar que «el dinamisme traspua per tot arreu, tenim experiència, tenim joves amb moltes idees i moltes ganes i crec que és el còctel perfecte per afrontar aquest repte, situant les persones com a prioritat». 

La mateixa va destacar que «tenim molts recursos i podem arribar a ser molt creatius unint les sinergies. Volem parlar amb la gent per saber què cal millorar i construir-ho conjuntament». Pel que fa al programa, Gili no va donar massa detalls però va esmentar que «és molt transversal» i dona rellevància en primer lloc al servei a les persones, però també al medi ambient i al desenvolupament de l’economia, entre altres qüestions, argumentant que «no voldria destacar un objectiu en concret». 

La mateixa va voler deixar clar que «és evident que hi havia gent que pensava que podia ser una bona candidata i volien que hi hagués un canvi a les comunals, però ningú m’ha empès a què ho fos jo, ja que tinc uns companys molt respectuosos que han deixat que la decisió fos meva». Pel que fa a la recent pèrdua del polític Josep Maria Beal, Gili va confessar que «aquests estan essent uns dies molt tristos per Escaldes perquè Beal va ser gran polític. Justament ens trobem a Caldea i ell va ser un dels impulsors del projecte. Va ser una figura progressista amb la qual ens identifiquem moltíssim i pensem que era jove per marxar». 

L'equip

Gili va ser l’encarregada d’introduir els seus companys d’equip, a qui de seguida va donar la paraula. El primer a presentar-se va ser el darrer de la llista, Tomàs Riart. El mateix va destacar que va presenciar el moment fundacional del partit i ara té la voluntat de donar tot el seu suport a la candidatura. A continuació, Meritxell Massoni va explicar que «és la primera vegada que participo en un projecte polític. Quan la Rosa em va trucar i em va dir si volia participar, em va fer molta il·lusió».

Pel que fa a les seves aportacions, la mateixa va confessar que «puc pensar en una parròquia millor per la gent i pels nostres néts i sobretot en una parròquia més segura». Joao Lima i Dolça Fajardo es van identificar com la veu dels joves en la candidatura i, per altra banda, Naeco Yamamoto va afirmar que la seva presència servia per representar a la gent gran del comú. Valentín Closa va ressaltar que «nosaltres apostem per un comerç de proximitat i de barri, a banda de la necessitat que hi hagi transparència». 

Josep Batalla va emfatitzar la seva passió per l’esport que el porta a defensar que s’aposti per aquest sector i que es continuïn organitzant esdeveniments esportius, a banda de ressaltar que pot ajudar també en el desenvolupament de les noves tecnologies. La psicòloga Magda Mata va subratllar la seva experiència en temàtiques d’àmbit social. 

La tercera de la llista, Cèlia Vendrell, va reconèixer que «és un gran honor que la Rosa Gili encapçali aquest equip, ha estat molt valenta.  Ens uneixen moltes coses i va ser ella que em va demanar que em presentés com a candidata a les eleccions fa vuit anys i vaig acceptar el repte. Ara vaig de número tres i faré tot el possible perquè la nostra llista sigui la guanyadora». El segon candidat, Quim Dolsa, va recordar que «fa 20 anys que vaig deixar la política i em pensava que no la recuperaria mai més, però la Rosa em va venir a buscar i he acceptat». 

Pregunta al Govern per les noves línies de bus

El Partit Sociademòcrata entra una sèrie de preguntes al Govern per conèixer els criteris exactes que es van tenir en compte a l’hora d’adjudicar les noves línies d’autobús, donat que han constatat nombroses queixes dels usuaris en els primers mesos de funcionament. «El que volem saber és si les modificacions dels itineraris van ser determinades a partir d’un estudi previ i quin sistema d’avaluació implementaran per saber com funcionen les noves línies de transport públic», indicava la consellera general del PS, Susanna Vela, volent saber «els criteris que es van tenir en compte a l’hora de dissenyar aquestes noves línies, els seus trajectes i les seves freqüències».

PUBLICITAT
PUBLICITAT