PUBLICITAT

Andorra la Vella

El comú manté una postura oberta sobre el recinte multifuncional

Marsol ofereix quatre espais a la parròquia amb diferent ventall de possibilitats

Per Adrià Esteban

Operaris fent el muntatge de la carpa de la fira en una edició anterior.
Operaris fent el muntatge de la carpa de la fira en una edició anterior. | MARICEL BLANCH

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va mostrar-se confiada en que finalment la capital podrà acollir el recinte funcional, «un dels grans projectes d’aquesta legislatura», tal com va recordar el cap de Govern, Xavier Espot. Per això, Marsol va posar en valor el ventall de disponibilitats que ofereix la parròquia per donar ubicació a l’espai i va mostrar una postura «bastant oberta» sobre les preferències del Comú. «Gràcies al treball d’aquests quatre anys el Comú ha obtingut terrenys de cessió de particulars i Andorra la Vella té terrenys suficients per poder ubicar aquest espai multifuncional», va expressar la cònsol major. Entre aquests espais que el comú ha posat a disposició és el d’un terreny a Santa Coloma (a la zona de la Margineda), un al Jovial, un altre a Prat de la Creu davant del Govern i un altre al Fener.

«Nosaltres volem que sigui a Andorra la Vella, a partir d’aquí s’ha d’estudiar les possibilitats de ser un lloc que hi hagi aparcament o es pugui construir aparcament. D’igual forma pot ser un lloc que sigui molt cèntric com pot ser un espai que ajudi a revitalitzar i urbanitzar una zona de la parròquia. Per tant, tenim totes les opcions», va remarcar Marsol sobre els criteris de localització del recinte multifuncional.

En qualsevol cas, la cònsol major va reivindicar «la necessitat» d’acabar materialitzant aquest recinte multifuncional per acollir esdeveniments com el Cirque du Soleil. «Hem de fer complements al comerç i al turisme. Avui en dia  el turisme es mou molt per experiències i per tant nosaltres hem d’estar aquí i oferir alternatives», va destacar Marsol.

D’altra banda, cal recordar que en el projecte de pressupost per al 2020 hi ha previstos 10,5 milions d’euros per al recinte multifuncional. Aquests estarien repartits entre el 2020 i el 2024, amb una inversió inicial de 40.000 per desenvolupar uns estudis del projecte  que no es començaria a construir fins al 2022 i que estaria finalitzat el 2024, on arribarien les inversions més importants. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT