PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Moció per crear una oficina per als transfronterers

ERC proposa ubicar a la Seu un espai per fer aquests tràmits

Per EL PERIÒDIC

El regidor d’ERC, Francesc Viaplana, el passat mes de maig.
El regidor d’ERC, Francesc Viaplana, el passat mes de maig. | TONY LARA
Els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya, Francesc Viaplana, Berta Vidal i Xavier Munt, presentaran una moció al proper plenari on es proposa ubicar a la Seu d’Urgell una oficina de tràmits transfronterers. 
 
Els membres del grup municipal van explicar ahir en un comunicat que la Seu i Andorra, per la seva proximitat i característiques, havia de mantenir una gran relació. En aquest sentit van exposar que el mercat laboral andorrà té una gran afectació a la Seu, ja que un percentatge molt elevat de la població activa treballa al Principat. 
 
ERC va raonar en aquesta nota el perquè de la seva demanda, el d’una oficina d’atenció al treballador transfronterer a la Seu d’Urgell. Aquesta petició pretén facilitar els tràmits per treballar a Andorra i evitar els desplaçaments innecessaris i millorar les relacions laborals als dos costats de la frontera. 
 
Els regidors van afegir que, per tot plegat, instaven al bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, a impulsar aquesta iniciativa i «vetllar el seu compliment, facilitant un espai a la seu episcopal per acollir aquesta oficina, i així aconseguir un benefici mutu tant per andorrans com per urgellencs». 
 
Finalment, ERC va demanar que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell coordini la iniciativa, per tal que la creació d’aquesta oficina sigui el més aviat possible, «degut a la situació laboral de la nostra ciutat». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT