PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

ERC no formarà part de cap comissió de reforma

Rufián destaca que el seu front és obrir les portes a un procés constituent

Per EL PERIÒDIC

L'equip d'ERC.
L'equip d'ERC. | RÀDIOSEU
El cap de llista d’Esquerra Republicana presentat a les eleccions al Congrés, Gabriel Rufián, va afirmar el passat diumenge que cal «dir a aquells que volen canviar la Constitució que no ho podran fer, perquè, entre d’altres moltes coses, per fer-ho, cal una dreta democràtica i una esquerra valenta». Afegint, «nosaltres sí que podem fer-ho, perquè hem guanyat i hem de dir a aquells que estan acostumats a guanyar que aquest cop han perdut». 
 
Tanmateix, Rovira va avançar que no participaran en cap comissió del Congrés «per debatre sobre com serà la nova Constitució espanyola, no és el nostre objectiu». «El nostre front és obrir les portes per donar pas a un procés constituent a Catalunya on hi càpiga tothom».
 
Per la seva banda, el número dos al Congrés per Barcelona, Joan Tardà, va afirmar que quan el republicanisme «ha avançat el país se n’ha sortit». En aquest sentit, va recordar que Francesc Macià «va ser un home tan generós que va ser capaç el 1930 de pactar amb Niceto Alcalá -Zamora». «Va ser capaç de pactar amb persones que havien participat en governs monàrquics que havien reprimit el poble». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT