PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

El primer nadó de l’any 2024, Jana Turnè Bullich, s’ha fet esperar

El 3 de gener a les 06.15 hores va néixer el primer bebè a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Per Sònia Lecha

El primer nadó de l’any nascut a Andorra, Jana Turnè Bullich, als braços de la seva mare, Anna i al costat del seu pare, Carles.
El primer nadó de l’any nascut a Andorra, Jana Turnè Bullich, als braços de la seva mare, Anna i al costat del seu pare, Carles. | S.L.

El primer naixement d’aquest 2024 s’ha fet esperar unes quantes hores més que l’any passat. Ahir 3 de gener a les 06.15 hores va néixer el primer nadó del Principat, Jana Turnè Bullich a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Escaldes-Engordany. La petita va pesar 3,420 quilograms al néixer.

Unes hores més tard d’haver donat a llum a la seva segona filla, l’Anna junt amb la seva parella i pare de la criatura, el Carles, van atendre els diferents mitjans de comunicació del país per explicar com va anar tot i com es trobaven tant la mare com el nadó. 

Abans de donar pas als mitjans de comunicació, van entrar una llevadora i una infermera de l’hospital per entregar una panera als pares de la criatura. L’Anna i el Carles també són pares de la Ivet, una nena de dos anys. Tot i tenir una germana, en haver anat tot tan ràpid, la Ivet encara no havia conegut la seva germana. La petita Ivet «s’ha quedat amb els avis, que ens han vingut a fer de mainaderes i mainaders», va explicar el pare. El Carles va afegir que «tal com li agraden els nens, segur que es portaran molt bé», destacant que el fet que les dues germanes es portin dos anys justos ajudarà al fet que també siguin molt bones amigues.

L’Anna, la Ivet, la Jana i el Carles viuen al principi de la carretera de Fontaneda de la parròquia de Sant Julià de Lòria. Quan se’ls va preguntar pel nom de la petita van explicar que qui el va escollir, en aquesta ocasió, va ser el pare. 

Quan els pares de la Jana els van preguntar si esperaven que la seva filla fos el primer naixement de l’any al Principat, van confessar que «la veritat és que no. En cap moment ens esperàvem ser els primers de l’any». De fet, el moment exacte en el qual van conèixer la notícia «ha estat quan hem arribat aquí que ens ho han dit», va comentar la mare. Als pares els va sobtar una mica, ja que ja érem dia 3 i «s’ha fet esperar una mica, però molt bé». 

El part va anar molt bé, tot va ser molt ràpid. El pare va explicar que la seva dona no va tenir temps de res, «ni epidural ni res, ha estat una campiona. Ha anat ràpid, aquells minuts de dolor i de més, però quan surt se’t passen tots els mals». Tampoc van faltar els moments de voler presumir de filla i va comentar: «com veieu és molt guapa, s’assembla a la mare, a la germaneta i a les àvies». 

El part va ser molt ràpid, però va anar molt bé. La petita Jana ha arribat 10 dies abans del previst

A la petita Jana l’esperaven «pel 13 de gener i s’ha avançat uns dies». El pare va concretar que el passat dimarts a última hora del vespre ja va començar a tenir una mica de dolors i la nit de dimecres ja s’han passat tota la nit en vetlla. Però ha valgut la pena perquè se’ls veia una gran felicitat amb la seva filla Jana en braços. 

El primer naixement de l’any 2023 va ser el dilluns, 2 de gener, a les 11.00 hores. El protagonista de l’any passat va ser l’Adrià Pérez Castillo i va pesar 3,370 quilograms. Els pares de la criatura van comentar que els feia molta il·lusió que el seu fill fos el primer de l’any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT