PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Endavant presenta quatre esmenes pel pressupost del 2024

La formació proposa una dotació suplementària d’1,1 milions anuals al pla de jubilació dels funcionaris

Per El Periòdic

La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, durant el debat de la totalitat del Projecte de Pressupost per al 2024.
La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, durant el debat de la totalitat del Projecte de Pressupost per al 2024. | Consell General | Sergi Pérez

El grup parlamentari Andorra Endavant va informar ahir que no ha demanat cap pròrroga per presentar esmenes a l’articulat a la Llei del Pressupost del 2024, i van apuntar, mitjançant un comunicat, que han fet un pas ferm cap a la consolidació del seu compromís electoral, presentant un total de quatre esmenes, que titllen de «crucials», per al Pressupost de l’Estat 2024.

En aquest sentit, la primera d’elles és la proposta d’una dotació suplementària d’1,1 milions d’euros anuals per al pla de jubilació per «assegurar la tranquil·litat financera dels treballadors públics». Aquesta mesura, que van indicar que està recolzada per informes del Tribunal de Comptes, «aborda les mancances en l’aprovisionament que posen en perill les pensions dels funcionaris». A més, preveu també un increment a nivell dels plurianuals al respecte.

La segona és amb la voluntat de reequilibrar els fons per a les desviacions de la Massana i de Sant Julià de Lòria. En aquest aspecte, des de la formació liderada per Carine Montaner van destacar la seva prioritat per abordar amb urgència les necessitats d’infraestructura en ambdues parròquies. «Es tracta d’un pas cap a l’equitat territorial enfront de les desigualtats pressupostàries existents», van afegir.

El partit proposa una prima de 200 euros per als jubilats que perceben una pensió inferior al salari mínim

«Amb un gest humanitari», Andorra Endavant també va proposar una prima extraordinària de 200 euros per als jubilats que perceben pensions inferiors al salari mínim. Aquesta aportació per al benestar de la gent gran, van indicar, «reflecteix la responsabilitat social de la societat».

En darrer lloc, «inspirant-se en el model suís», el partit va proposar la creació d’una ecotaxa a l’entrada del país, preveient una recaptació anual mínima de 15 milions d’euros. Aquesta ecotaxa seria de 10 euros per vehicle estranger, i permetria «l’autofinançament d’un projecte de transport públic eficaç, modern i sostenible, amb pàrquings gratuïts que reduirien les cues i les emissions de CO2», van indicar.

Aquest conjunt d’esmenes, van finalitzar, «posa de manifest la determinació del grup Andorra Endavant en la construcció d’un futur més sostenible, equitatiu i preocupat pel benestar de la seva ciutadania». Així doncs, «la seva implementació pot marcar un abans i un després en la trajectòria política i social del Principat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT