PUBLICITAT

La Massana destina 141.500 euros en millores d’eficiència energètica

Una altra partida de 180.000 euros és aprovada per al manteniment de la xarxa d’aigües

Per El Periòdic

Imatge de la sessió del comú d'avui.
Imatge de la sessió del comú d'avui. | Comú de la Massana

El Comú de la Massana engega una nova campanya de canvi de llums de vapor de sodi per leds. Tal com han informat durant la sessió de Consell d'avui, la partida aprovada és de 141.500 euros i inclou altres intervencions com la reposició dels projectors del túnel d’Arinsal, la renovació dels quadres elèctrics per poder fer diferents esdeveniments o la compra de nous fanals. Cal destacar que en el darrer any, el comú massanenc ha intensificat els treballs de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, renovant els llums de diverses zones de la parròquia, i aconseguint un estalvi d’energia al voltant del 40% respecte l’any anterior. «Els leds que s’instal·laran des d’Erts en amunt seran de color ambre, ja que estan dins de la zona d’influència del projecte Starlight», ha explicat la cònsol major, Olga Molné.

Una de les altres partides que s'han aprovat ha sigut la referida al manteniment de la xarxa d’aigües. Dotada amb un import de 180.000 euros, inclou des de la reparació de fuites fins al canvi de reixes o qualsevol treball de reposició a la xarxa.

D’altra banda, el comú ha donat llum verda a dos suplements de crèdits. El primer ha sigut el referit a les accions nadalenques, informant el conseller de Cultura, Guillem Forné, que la temàtica del nou projecte d’enguany seran les estrelles. La seva aprovació suposa una quantitat de 40.000 euros per fer front als diferents aspectes tècnics, mentre que el segon dels suplements estarà destinat a les obres que s’estan fent d’ampliació i embelliment de la carretera de Sispony, així com a la instal·lació d’un gestor de cues per al Departament de Tràmits.

Signatura del tram del nou vial

El Consell ha aprovat també la signatura del darrer conveni per poder construir el tram del nou vial que pertoca al Comú de la Massana, donant-los així tots per signats amb la totalitat dels propietaris. Encara restarien els convenis relatius al tram que construirà el Govern, tot i que la previsió es que estigui tancat abans de finals d’any.

Aprovació d’una escultura amb la base de l’antic pi

El darrer punt aprovat ha sigut el referit a la realització d’una escultura amb la base del tronc del pi de davant de l’Església, el qual es va haver de tallar per risc de caiguda. Segons ha explicat el conseller de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, «era un arbre emblemàtic, ja que portava al mateix lloc al voltant de 250 anys». A més, aquest «era molt significatiu per a la gent de la parròquia i per això ara volem fer-ne una escultura amb el propi tronc, ja que d’aquesta manera continuarà estant present a la vida dels massanencs». El projecte anirà a càrrec de l’artista Jordi Ricard, especialitzat en talla de fusta, crearà l’escultura amb temàtica escolar, ja que el pi està situat al carrer Major, per on passen els infants per anar a l’escola.

PUBLICITAT
PUBLICITAT