PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Consell General distribuirà 950.000 euros pels grups parlamentaris i els consellers

Cada membre rebrà 16.964,29 euros

Per Joan Jiménez

La Junta de Presidents dels Grups Parlamentaris, ahir durant la reunió.
La Junta de Presidents dels Grups Parlamentaris, ahir durant la reunió. | Consell General

El Consell General incrementa la seva partida pressupostària per a l’any 2024 destinada als grups parlamentaris i als consellers generals fins a arribar als 950.000 euros, ajustant aquesta a l’IPC previst pel 2023. Així ho va informar ahir la subsíndica general, Sandra Codina, en roda de premsa després de la celebració d’una reunió entre els diferents líders dels diversos grups parlamentaris. Tal com va indicar la subsíndica, aquest pressupost es dividirà en dues meitats. D’aquests 950.000 euros, 475.000 euros aniran destinats als diferents grups parlamentaris, corresponent a 95.000 euros per cadascun dels cinc grups parlamentaris. Els 475.000 euros restants aniran destinats als propis consellers generals, on a cadascun dels 28 polítics li pertocaran 16.964 euros. Segons aquestes dades, el grup parlamentari Demòcrata gaudirà d’una suma total, entre els fons que els corresponen per grup parlamentari i nombre de consellers, 315.535 euros. El grup parlamentari líder de l’oposició, Concòrdia, li correspondran un total de 179.821 euros pels seus cinc consellers a l’hemicicle. Ciutadans Compromesos, qui compta amb grup propi al Consell General amb tres consellers, rebrà una suma de 145.892 euros, com la resta de grups parlamentaris, els Socialdemòcrates i Andorra Endavant. Finalment, el conseller no adscrit de Liberals, Víctor Pintos, també recaptarà els corresponents 16.964 euros per ser parlamentari.

D’aquesta partida pressupostària, s’inclou una aportació extraordinària de 40.000 euros que els grups parlamentaris hauran de destinar de forma obligatòria als assessoraments que es considerin necessaris per a la redacció i posterior presentació de la proposició de llei de modificació de la llei de la CASS que ha de garantir la viabilitat del sistema de pensions.

Tot seguit, Codina va anunciar el calendari de les sessions del Consell General des del pròxim mes d’octubre fins al gener del 2024. Durant l’octubre, se celebraran sessions els dies 8, 18 i 19, on aquesta última estarà destinada a preguntes dels grups parlamentaris al Govern. El mes de novembre, es convocaran sessions els dies 15, 16 (enfocada en preguntes parlamentàries), 23 i 30. Els dies 6, 7, 20 i 21 de desembre es convocaran les últimes sessions de l’any 2023, corresponent la del dijous 7 a la sessió destinada a demandes i la del dijous 21 a la sessió tradicional de Sant Tomàs. En últim lloc, el mes de gener, se celebraran dues sessions parlamentàries els dijous 11 i 18 de gener, corresponent aquesta última a la que es destinarà a preguntes parlamentàries.

Així mateix, la reunió dels líders dels grups parlamentaris va tractar també la qüestió de la successió del raonador del poble, Marc Vila, que finalitzarà el seu mandat el pròxim 4 de desembre. La subsíndica va declarar que encara no s’han mencionat noms de possibles candidats, però va comunicar, tant als grups com a la premsa, la necessitat d’iniciar ja les negociacions i treballs pertinents per a la recerca d’un substitut.

Per acabar, Codina va declarar que s’han rebut quatre candidatures per a la cobertura d’una plaça vacant d’inspector de l’Agència de Protecció de Dades (APDA). A més, la subsíndica va esmentar que la Junta de Presidents va recordar a l’Executiu la mancança d’un membre de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) que ha de ratificar el Consell General després de la seva proposta. La pròxima reunió de presidents serà el pròxim 3 d’octubre a les 16.00 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT