PUBLICITAT

Andorra la Vella

Es crea un videojoc d’història de la Casa de la Vall

Pretén visibilitzar la història del país d’una forma lúdica

Per Maria Lozano

Joan Felip Dias Rocha i Sandra Codina en la roda de premsa, ahir.
Joan Felip Dias Rocha i Sandra Codina en la roda de premsa, ahir. | M.L

Ahir es va presentar en una roda de premsa el projecte de videojoc Consell Obert - Aprendre Jugant: ‘Casa de la Vall, una porta a la història d’Andorra’, un videojoc que té com a objectiu visibilitzar la història i les particularitats socials i polítiques d’Andorra, concretament la de la Casa de la Vall i del Consell General, va explicar la subsíndica general, Sandra Codina, que va destacar que «per a nosaltres aquest videojoc és una molt bona eina, i té molt encaix amb el nostre projecte del Consell Obert».

Joan Felip Dias Rocha és el creador del videojoc, i és graduat en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb un màster en Humanitats i Creació Digital per la UAB i la Universitat Pompeu Fabra. El creador va fer el videojoc juntament amb el doctor Alex Dorca, coordinador del grup de recerca en tecnologia de la Universitat d’Andorra. Dias explica que el projecte forma part d’un projecte de pràctiques fet a la Universitat d’Andorra. A més, explica que «el videojoc està pensat per a infants de 10 a 12 anys, és a dir, per a alumnes de tercer cicle de primària», tot i que «és flexible per a tota mena de públic». A més destaca la possibilitat de jugar en qualsevol classe de plataforma, com per exemple el mòbil o la tauleta.

Codina explica, que hi haurà un QR obert accessible a la mateixa Casa de la Vall per a les visites que es facin, a més d’un enllaç directe al mateix web. Respecte a les visites guiades, es donarà als infants un paper amb el QR perquè el puguin fer a casa seva.

Dias explica com va ser la formació del projecte: «Primerament, vam fer reunions per a veure quines eren les nostres idees», va informar, i va afegir que «en ser un contingut que costa fer arribar als més joves vam decidir fer un videojoc, tot i que abans vam pensar a fer una pàgina web». A més, va destacar que el projecte, tot i que anava a ocupar-li 150 hores, al final va tardar més de 300. Per altra banda, el Dr. Dorca va emfatitzar que «fer una pàgina web hauria sigut el més fàcil. De fet, li vaig preguntar si s’atrevia a fer el videojoc, ja que Dias no havia fet mai programació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT