PUBLICITAT

Inés del Busto Copropietària de The Alchemists Makeup Studio

«M’atrau explicar històries des dels personatges»

Per Natàlia Mena

Imatge d'Inés del Busto i Lola Funes.
Imatge d'Inés del Busto i Lola Funes.

Inés del Busto i Lola Funes, fundadores de The Alchemists Makeup Studio, són dos valentes emprenedores expertes en tècnica FX i postisseria, que treballen com a especialistes en el sector audiovisual. Si bé tenen personalitats molt diferents, les uneix l’amor per la seva professió i un perfeccionisme que les porta a ser molt autoexigents per a obtenir l’excel·lència en cada projecte que duen a terme. Tanmateix, per damunt de tot els apassiona la seva feina i es diverteixen exercint-la, el que es reflecteix en el seu art. 
 
–Quan neix The Alchemists Makeup Studio?
–Fa dos anys, quan coincideixo amb la Lola rodant una pel·lícula. Ens va agradar molt treballar juntes i allà va començar la màgia del nostre equip; sempre és millor col·laborar amb amics.

–Per a quin tipus de clients treballen?
–No tenim un prototip de client, el nostre ventall és molt ampli; portem el departament de makeup d’RTVA, i treballem en publicitat fent moda, editorials, núvies, etc. A més, col·laborem en produccions cinematogràfiques, en campanyes electorals per a polítics, i esdeveniments socials, i també fem FX, pel la qual cosa el nostre registre és molt variat.

–Per què es va fer maquilladora?
–En el meu cas, sempre m’ha atret l’univers artístic, i per això vaig estudiar Belles Arts. A partir d’aquí em vaig introduir en la disciplina del maquillatge a través del teatre i el cinema. M’encanta crear personatges i transformar els rostres, treure’n el millor o el pitjor.

–Què és el que més i  el que menys li agrada?
–El que més m’atrau és poder explicar històries des dels personatges, des d’allò bell del beauty fins a les caracteritzacions de subjectes; aquesta dualitat és el més bonic de la nostra carrera. I el que menys, diria que és la manca de reconeixement que de vegades té la nostra feina, però per això lluitem cada dia, per tal de guanyar visibilitat i respecte.

–Quina ha estat la feina que l’ha marcat més?
–Cada treball et deixa algun tipus d’empremta, i t’aporta alguna cosa, però si he de triar, seria haver col·laborat a El Fred que Crema, la pel·lícula en la qual vaig conèixer la Lola, i on va sorgir la màgia de The Alchemists makeup Studio.

–I el personatge que més l’ha impactat maquillar?
–Encara no m’ha impressionat maquillar ningú en concret; sí que admiro moltes de les persones per la seva trajectòria, i això imposa de vegades, però cadascun dels llenços que faig té tota la meva cura i particular afecte.

–Li han explicat moltes confidències mentre maquilla? Té alguna anècdota?
–El moment de la butaca de maquillatge és molt especial, i és veritat que es crea un clima en el qual la gent es relaxa i arriben les confidències o les llargues xerrades, però com passa al confessionari, no puc explicar res, ja que trencaria la confiança dels nostres clients.

–Quins són els projectes més significatius en què han participat aquest any?
–Aquest 2023 està sent un any de molt beauty, publicitats, campanyes polítiques, i molt audiovisual, però si cal ressaltar alguna obra, seria Quiet, d’Hector Romance, un curt de gènere amb una denúncia social a l’abús infantil. Es tracta d’un testimoniatge que estremeix, però que és necessari.

–Per què decideix venir a viure a Andorra?
–Vaig venir a passar una temporada amb el meu germà, que residia aquí, i em va enamorar el país. En el cas de la Lola, el seu marit és del Principat.

–Com a empresàries i mares els resulta difícil la conciliació familiar?
–Tant la Lola com jo som mares, i és veritat que costa conciliar la vida familiar amb aquesta feina, que no sol tenir horaris, però comptem amb els nostres marits que ens recolzen i ens donen aquesta llibertat de moviment; sense el seu suport seria impossible. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT