PUBLICITAT

Elena Loredo (Elesky) Pianista i creadora de contingut

«Toco bandes sonores sola a casa des dels 12 anys»

Per Alba Cladellas Riera

Elesky tocant el piano durant un esdeveniment. / Freackcon Málaga, Hara Amorós
Elesky tocant el piano durant un esdeveniment. / Freackcon Málaga, Hara Amorós

Elena Loredo, coneguda a les xarxes socials com Elesky, és una pianista d’Astúries, Espanya, a qui sempre li han agradat els videojocs i que, tot i haver passat pel Conservatori i haver completat els estudis de piano, la seva passió sempre ha estat la interpretació de bandes sonores, tant de videojocs, com anime i cinema. També és una amant de la cultura japonesa i de les pel·lícules, i ha unit la seva passió per la música amb els seus hobbies. Les tres paraules que més la defineixen dites per ella mateixa són: transparent, intensa i treballadora. L'artista, que ja compta amb més de 158.000 seguidors a Twitch, es va fer encara més coneguda en fer una versió a l'estil Pokémon de la sessió 53 de Shakira i Bizarrap

–Quin tipus de contingut fa a Twitch?
–A Twitch faig streams de música la major part del temps. Els directes són molt espontanis, perquè els temes que toco els decideixen els espectadors al mateix stream, fins i tot demanen temes que no conec perquè els toqui d’oïda (consisteix a tocar un tema sobre la marxa mentre l’escoltes per primera vegada). 
A banda de tocar el piano, també faig loops amb Ableton, cant, toco la guitarra i la melòdica, i a vegades l’ocarina. També m’agrada molt xerrar amb els viewers i conèixer-los, s’hi ha creat una comunitat increïble. No només faig el que m’agrada, sinó que estic en molt bona companyia i això és molt gratificant. A més, n’he pogut conèixer molts en esdeveniments presencials.
A banda de música, de tant en tant faig Just Chatting, jugo a algun videojoc o participo en algun torneig. El passat 4 de maig vaig participar al Pokémon Stadium.

–A més, ha revolucionat el món de la música encara que d’una manera diferent.
–No sé si en diria revolució, al final el món de la música és immens i jo tinc el meu racó a Internet. Diria que la revolució l’he fet per a mi mateixa, perquè des del principi he fet el que jo he volgut i no el que m’han imposat. 
He tocat bandes sonores a casa sola des dels 12 anys. Un dia ho vaig fer davant d’una càmera, i allà va començar tot.
Qui m’havia de dir a mi que agradaria a tanta gent... Tot va començar de casualitat i ha anat augmentant a poc a poc. Revolucionari… no ho sé, però apassionant i satisfactori ho ha estat i ho continua sent.

–Com és el seu dia a dia??
–M’acostumo a llevar entre les 8 i les 9 del matí. Esmorzo, algun dia faig exercici, i després de tot això em preparo per fer stream. Hi ha dies que enregistro vídeos per a xarxes abans de l’stream, i altres dies els enregistro després. A les tardes a vegades tinc feina, reunions, i si estic lliure faig plans amb la meva parella o els meus amics. També faig les feines de casa, que és el més avorrit.

–Quantes hores diàries dedica al piano?
–Els meus streams musicals duren una mitjana de quatre hores. Quan no estic en directe, també acostumo a tocar el piano per a aprendre temes nous o preparar concerts, però no ho faig cada dia. 
Ara ja no, però quan estudiava al Conservatori, a banda dels meus streams, havia d’estudiar les obres de classe de piano, i havia de fer-ho fora d’stream perquè no podia fer servir el teclat elèctric (al Conservatori em feien estudiar amb un piano de paret o de cua). 
L’època de la meva vida que més hores diàries li vaig dedicar va ser el 2022, havia de compaginar els directes de Twitch amb la preparació del recital de fi de grau del Conservatori, que és l’examen més important dels 14 anys de carrera. Li vaig arribar a dedicar entre sis i vuit hores diàries, tres o quatre hores d’stream al matí i tres o quatre hores a les tardes.

–D’aquí uns dies se celebra l’Esports City Fest Andorra. És un esdeveniment gamer, no?
–Sí, és el primer esdeveniment del 2023 de l’Esports City League, que a més ha obert la seu a Andorra. També és el primer esdeveniment on hi anem tots els ambaixadors per primera vegada: Bekaesh, Revol Aimar, DualView, Suja i jo.

–Per a qui no ho conegui, expliqui’ns què es farà.
–Hi haurà un munt d’activitats. Per als interessats en el gaming, podran trobar les lligues de diferents videojocs a què es poden apuntar. A banda, hi haurà parades per a comprar marxandatge, i el dissabte 20 de maig jo faré el concert de bandes sonores al voltant de les 17.00 hores.

–Per què ha decidit participar-hi?
–Perquè Esports City League, a banda de ser ambaixadora, em dona l’oportunitat d’anar a esdeveniments a fer concerts. Això és el que més m’omple de la meva feina, pujar a l’escenari i veure un públic totalment entregat a la música. Per això sempre estic disposada a participar en aquests esdeveniments, perquè veig el reflex de la meva feina i comparteixo el que m’agrada amb la gent. A més, sempre conec gent increïble del meu sector.

–Què espera de l’esdeveniment?
–L’esdeveniment té una pinta increïble, estic segura que han treballat  molt dur per a iniciar la temporada d’esdeveniments 2023 amb magnificència. Pel que fa al meu concert, la meva experiència amb Esports City League sempre ha estat molt bona, tant a nivell presencial com a nivell online. La gent sempre és molt agradable, entregada i agraïda, i a nivell en línia tenen una realització increïble per als meus concerts. D’aquesta manera, la gent que està des de casa ho pot veure a través de Twitch.

–A Andorra hi ha molts creadors de contingut digital. Ha pensat a mudar-se aquí?
–No ho he pensat. Jo sóc d’Astúries i hi he viscut durant 27 anys. L’octubre del 2022 em vaig mudar a Madrid per feina, i de moment no m’he plantejat marxar. La meva vida està dividida entre Gijón i Madrid, i no m’agradaria viure a cap altre lloc que no fos una d’aquestes dues ciutats.

–Què li queda per fer? Quins són els seus objectius a curt i llarg termini?
–El meu objectiu és seguir gaudint del que faig i mai deixar de crear. Ara estic  enmig d’un projecte molt innovador per al meu contingut que estic segura que gaudiré molt. La música té un abast infinit i es pot interpretar de moltíssimes maneres. Seguir creixent com a creadora i seguir assistint a esdeveniments sempre està en els meus objectius. De fet, hi ha moltes dates confirmades que m’encantaria poder dir, però encara no poden sortir a la llum. A llarg termini, sempre es veu borrós. Fa cinc anys mai no hauria imaginat que avui estaria on sóc. Les coses han anat avançant gairebé sense voler-ho i sense buscar-ho, i sempre m’ha sorprès el que se m’ha creuat per davant. Tinc intenció de continuar dedicant-me a la música, encara que ja he complert somnis amb què no havia somiat mai. Fa temps que la meva vida es va convertir en allò que sempre vaig voler tenir i mai vaig saber. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT