PUBLICITAT

Jordi Sallés Professor de We Swing Pirineu

«El swing té un ritme especial i reconeixible»

Per Maria Lozano

We Swing Pirineu.
We Swing Pirineu.

Jordi Sallés és professor de swing a We Swing Pirineu. Fa classes al Principat, la Seu d’Urgell i la Cerdanya. Va néixer a Andorra fa 33 anys i és una persona molt familiar i amant de la natura i la música.
 
–Què és el swing o lindy hop?
–El Swing és un estil de música provinent del Jazz, que té una rítmica concreta que li dona un toc especial i que fa que sigui reconeixible. El Lindy hop, és un estil de ball nascut a Harlem (EUA) als anys 1920, per gent afroamericana que es dedicaven a ballar per plaer i professionalment. Un dels seus fundadors és en Frankie Manning, anomenat el Rey del Swing. La Reina d’aquest estil de ball és la Norma Miller. Ambdós són les figures més conegudes del Lindy Hop i les persones que més van treballar per dur aquest estil de ball arreu del món.

–Què és We Swing Pirineu? Quantes persones formen part de l’associació? Quin és el seu càrrec dins de We Swing Pirineu?
–We Swing Pirineu, és una associació sense ànim de lucre que té la seva seu a la Seu d’Urgell. Doncs som un grup de persones inquietes i amb un mateix lligam, el Swing, que ens trobem de tant en tant per fer «Jams» (ballades socials) i que en gaudim d’allò més.
Ara mateix hem unit territori i dins de la mateixa associació som persones provinents de l’entorn de la Seu d’Urgell, de la Cerdanya i d’Andorra. En total entre 150 i 200 persones.
Jo ajudo activament i voluntàriament a la junta de l’associació i ara mateix en soc el secretari.

–Quan va entrar-hi? Per què?
–Vaig començar el gener del 2018, arrel que ma mare ja ballava i em va convidar a provar-ho. Jo que mai no havia fet cap altre ball en parella vaig ser una mica susceptible d’anar-hi, però finalment vaig fer el pas, i des de llavors que no he parat d’anar a balls socials, festes, mogudes, Festivals...

–Què representa per a vostè el swing?
–Ara mateix representa una gran part del meu dia, ja sigui a gaudir ballant, escoltant música, conversant, preparant esdeveniments... m’ha obert una porta totalment desconeguda i que ara ja no es pot tancar.

–Com una persona pot entrar a fer lindy hop aquí al país?
–Des de fa 4 anys, aquí a Andorra es fan classes de manera setmanal i actualment el club de ball del Serradells (ubicat a la 4a planta del centre esportiu), es realitzen classes de nivell iniciat. Qui vulgui informació, es pot posar en contacte per les xarxes socials de la nostra associació We Swing Pirineu (Instagram i Facebook) o ve demanar al mateix Club de ball del Serradells.

–Estan organitzant un festival. De què tracta? A qui va dirigit?
–Actualment estem preparant el primer festival de Lindy hop de la nostra associació « Swingin’ Cadí «, amb ubicació a la Seu d’Urgell. Del 30 de juny al 2 de juliol.Un festival de Swing és la màxima expressió social i de ball que pot tenir qualsevol tipus de dansa.Es faran classes amb professors de caire internacional i reconeguts arreu del territori català; festes amb una banda de Swing en directe; tastets per qui vulgui provar el ball de Lindy hop; activitats aquàtiques i de muntanya; tastet de formatges i menjar de germanor... i molt més!! El nostre festival de lindy hop i natura, està encarat a persones que faci més de tres mesos que ballen Lindy hop i amb marge d’edat molt ampli. Encarat per qui vulgui gaudir d’una experiència única, plena de música Swing i bones vibracions!!Pots veure’n més informació a la web: www.swingincadi.com

–Hi ha molta representació de swing a Catalunya i Andorra?
–I tant! I com bé he dit, arreu del món!! Ara mateix hi ha més de 10 associacions que jo conegui arreu del territori català que s’estenen per les 4 regions de Lleida, Girona, Tarragona i essent Barcelona la que més adeptes té. La gran particularitat d’aquest ball social, és que pots ballar amb tothom i en tots els marges d’edat. Jo solc veure persones d’entre 18 i 75 anys.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT