PUBLICITAT

Petite Mort Tattoo Tatuador

«El tatuatge em motiva a superar-me dia a dia»

Per Maria Lozano

Joel Da Silva Aguilera (Petite Mort Tattoo) tatuant
Joel Da Silva Aguilera (Petite Mort Tattoo) tatuant

-Fa quan que és tatuador?
–Fa més de 10 anys que vaig agafar una màquina de tatuar per primera vegada. En aquella època era adolescent i vivia a Sevilla, estudiava art i em cridava l’atenció tot el que estigués relacionat amb això. En aquest moment la cultura urbana estava en auge a la ciutat. La música i el grafiti eren el màxim exponent.
Em sentia atret pel grafitti i seguia de prop el treball de molts artistes i aquests van començar a dedicar-se al món del tatuatge que també començava a estar de moda, i em va interessar.

-Com va començar a tatuar?
–Vaig començar a tatuar-me i a endinsar-me cada vegada més en aquest món fins que un dia se’m va ocórrer comentar-li a la meva mare que m’agradaria ser tatuador, i per a la meva sorpresa em va dir que era una gran idea i em va animar. Després d’un temps vaig decidir fer-me amb una màquina i començar a formar-me de manera autodidàctica.
El meu germà es va oferir com a llenç, li vaig fer una oreneta estil tradicional americà a mà alçada (no tenia mitjans per a tatuar així que el meu pobre germà estava assegut a la taula del menjador en plena nit mentre per a il·luminar-me sostenia un llum de tauleta de nit). Tot i els nervis va ser una gran experiència i em vaig divertir molt. Encara el conserva i de tant en tant torno a donar-li un cop d’ull i a recordar aquest moment. 

-Per què ets tatuador?
– En el meu cas sóc tatuador perquè va amb la meva personalitat, és un treball que em permet ser jo mateix em manté sempre entretingut, em motiva a superar-me, fomenta la meva creativitat i em proposa sempre reptes nous. 

-Quin estil fas de tatuatge?
–L’estil en el qual estic més enfocat aquests últims anys és el blackwork que a vegades  barrejo amb el tradicional japonès. Però al llarg de la meva carrera he anat evolucionant i he passat per diversos estils, de tots pots treure grans recursos i aprenentatges. Al seu torn el món del tattoo no deixa de créixer i evolucionar cada dia, està en constant desenvolupament. Personalment, no m’agrada limitar-me així que probablement em queden molts anys de continuar investigant.

-Què és el tatuatge per a tu?
–El tattoo s’ha convertit en la meva vida i m’ha donat l’oportunitat d’autorealitzar-me, gràcies a això he viatjat i he conegut a grans persones. Soc feliç per haver pogut fer de la meva afició un ofici.
M’ha costat moltíssim esforç i sacrifici arribar a ser professional, ha estat dur i avui dia continuo aprenent cada dia d’aquest meravellós ofici. Per a mi, poder dedicar-me a això és la major de les fortunes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT