PUBLICITAT

Cristina Serra Enginyera i productora executiva del documental

«L’objectiu és compartir la història d’Arinsal»

Per Sònia Lecha

La productora executiva d''Arinsal, als peus de la capa', Cristina Serra
La productora executiva d''Arinsal, als peus de la capa', Cristina Serra

La Cristina Serra és la neta del fundador de l’estació d’esquí d’Arinsal. Amb dos anys ja portava uns esquís als peus i entre tots els treballadors la van ensenyar a esquiar. Aquest esport li ha donat gran part del que ella és, va competir fins que va anar a la universitat per estudiar enginyeria superior de telecomunicacions. Ha cursat dos postgraus en màrqueting digital i en gestió de projectes. Ella segueix molt vinculada a l’esquí en molts sentits, és una afició que sempre tindrà i un estil de vida. El passat 23 de febrer  es va estrenar el documental Arinsal, als peus de la capa, del qual ella n’és la productora executiva. És un film que fa honor als pioners d’aquest esport.

–Què li va provocar el fet de tenir la iniciativa per fer aquest documental?
–El primer és que la història d’Arinsal és una  historieta que mai s’ha explicat. Gent que va estar treballant amb el meu avi, sempre que ens trobàvem em deia: «ostres, hauríeu de fer alguna cosa vosaltres que teniu l’arxiu familiar». La gent tenia ganes i vaig pensar que podria fer un documental, ja que és una manera que, sobretot, les noves generacions coneguin aquesta història. 

–Com va ser el procés de trobar persones que volguessin sumar-se al projecte?
–Va ser una mica boca-orella entre la gent que va treballar a l’estació i que va col·laborar-hi d’alguna manera. És la història que ens expliquen aquests 25 testimonis des de punts de vista diferents, com ho van viure ells.

–En el documental Arinsal, als peus de la capa ha aconseguit transmetre totes les històries que li ha explicat el seu avi?
– Hi ha històries que m’ha explicat el meu avi i també, altres persones. Hi ha documents que he trobat al Comú de la Massana, sobretot el tema de les concessions. He intentat plasmar tota la història, és evident que hi ha moltíssima informació i sempre et deixes coses al tinter. He intentat que les persones que vegin el documental sàpiguen què va passar a Arinsal durant aquests anys.

–Què ha significat per a vostè poder produir aquest documental?
–Ha significat un orgull molt gran, treure molts records de dins, poder reviure moments i poder-los compartir. Ha estat increïble la de gent que s’ha sumat en aquest projecte i les persones que m’han trucat o enviat fotos després.

–Quin és el missatge que volen transmetre amb Arinsal, als peus de la capa?
–Donar a conèixer la història de l’estació d’esquí d’Arinsal. Un fet que no s’havia explicat mai, gràcies a Arinsal hi va haver molts canvis en la nostra societat i economia i tenia ganes d’explicar-ho. 

–Com va anar l’estrena del documental? Quina va ser la reacció de la gent en veure’l? 
– L’estrena va ser increïble, vaig intentar buscar una sala el més gran possible perquè sabia que això estava tenint una molt bona acollida. Hi havia 295 persones fent cua a l’Illa per poder accedir a la sala. Sortint del documental la gent estava molt emocionada ja que se’ls van despertar molts records.

PUBLICITAT
PUBLICITAT