PUBLICITAT

Nahuel Carabaña Atleta

«De tant en tant va bé escoltar el cos i donar-li el que vol»

Per Natàlia Mena

Nahuel Carabaña
Nahuel Carabaña

Atleta andorrà de 23 anys, va començar a practicar l’atletisme amb 16 anys. En fa quatre que s’hi dedica professionalment i forma part del programa ARA (Alt Rendiment d’Andorra) de promeses del Principat. És un esportista molt proper, constant, generós, competitiu i disciplinat en tot allò que fa.
 
–Com neix la seva passió per l’atletisme?
–La veritat que des de petit sempre jugava a futbol i a la vegada m’agradava anar a fer curses populars, fins que un dia em va trucar el Kevin Poulet (un dels meus entrenadors) i em va invitar a provar l’atletisme, gràcies a ell, he arribat fins on estic avui dia.

–Quant fa que competeix com a professional?
–Fa set anys que vaig començar a fer atletisme i quatre anys que realment considero que han sigut en l’àmbit professional. Fins fa poc, he estat una temporada a Madrid per professionalitzar més la meva carrera, amb un entrenador i un club de prestigi, fet que s’ha notat en els resultats esportius. 

–Quina és la disciplina d’entrenament?
–Generalment, durant una setmana normal, entreno de dilluns a dissabte, fent doble sessió al dia d’entrenaments (entre 3 i 4 hores), mentre el diumenge és una sessió al matí i sol ser una tirada llarga de quilòmetres.

–Necessita fer una dieta molt estricta per estar en forma?
–Estic d’acord en el fet que és fonamental seguir una dieta, però de tant en tant, mentalment, va bé també escoltar el teu cos i donar-li el que vol, sense passar-se, és clar. 

–Què va sentir en guanyar la medalla de bronze en el Campionat Europeu d’atletisme sub-23 de 2021?
–El que vaig sentir no es pot explicar amb paraules realment, és un moment on et venen al cap tots els sacrificis i tots els esforços que hi ha darrere, també que ha valgut la pena continuar lluitant. Continuarem treballant per aconseguir-ne moltes més. 

–S’està preparant per a alguna competició actualment?
–Actualment, m’estic preparant per anar als Jocs dels Petits Estats, la Copa d’Europa i sobretot anar al Mundial absolut, tot en la meva prova que són els 3.000 obstacles. Tanmateix, el meu objectiu principal és anar als Jocs Olímpics de París 2024. Per mi, seria tot un repte i alhora un somni fet realitat. 

–Quin títol és el que li faria més il·lusió tenir?
–El títol que més il·lusió em fa és ser medallista olímpic i, per altra banda, ser medallista europeu absolut. Soc conscient que són reptes molt complicats, però donarem el màxim de nosaltres per aconseguir-ho. 

–Fa uns mesos ha signat amb Venko Sports, és cert?
–Sí, estic content de formar part d’una agència de màrqueting esportiu que es preocupa per mi, que m’ajuda a millorar la imatge, amb estratègies ben definides segons les meves necessitats. Estic convençut que estarem junts molt de temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT