PUBLICITAT

Alex Escrig Pilot de Moto2

«Estic complint un somni que tenia des que vaig començar»

Per David Sansaloni

Alex Escrig durant un esdeveniment al país.
Alex Escrig durant un esdeveniment al país.

Alex Escrig és pilot de motos, i amb només 19 anys s’ha col·locat com una de les joves promeses a tenir en compte dins de l’elit d’aquest món. De fet, els seus resultats li han donat l’oportunitat de debutar, en aquest 2023, al Campionat del Món de Moto2, amb l’equip Forward Racing. A més, el de Puçol ha començat a crear un vincle amb Andorra, fitxant per l’agència de representació d’esportistes The Agency.

 


 
–Com afronta aquest repte de competir al Campionat del Món de Moto2?
–Afronto aquesta etapa amb il·lusió i amb ganes. Al cap i a la fi, és la primera vegada que estaré al mundial, però les sensacions que tinc són ben positives i tinc ganes de començar aquest camí.

 

–Creu que canviarà molt el context de l’Europeu de Moto2 al mundial?
–El concepte normalment és molt similar, però pel que fa a l’àmbit del campionat canvia tot. Tots els 28 pilots van de pressa, no tens temps de reacció i l’exigència augmenta perquè qualsevol errada pot costar-te cara.

 

–Quina creu que és la clau per realitzar un bon paper en el campionat?
–La constància és molt important, però tot acaba reduint-se al fet de ser més ràpid que els altres. En el mundial tots els corredors tenen un nivell altíssim, i el primer que ha de creure que pot fer front a aquest escenari ha de ser un mateix.

 

–Esperava fer aquest salt de qualitat?
–He tingut un gran any 2022, assolint bons resultats a l’Europeu, sobretot amb la segona posició general. A partir d’aquí, diversos equips es van interessar i vaig decidir apostar per l’equip Forward Racing. Penso que podem fer un bon paper.

 

 

–Quins objectius es marca?
–Ara mateix tinc dos objectius principals: lluitar per ser el rookie de l’any i continuar millorant el meu nivell de cara al 2024.

 

–Canviarà de mecànica?
–Seran canvis relatius. Les motos del mundial sí que augmentaran la seva potència per normativa, i en el meu cas canviaré el xassís de la Kalex pel de les Forward. Al cap i a la fi, buscaré adaptar-me al màxim al què se’m posi al davant i poder donar el 200%. 

 

–Què espera que signifiqui el fet de poder debutar al Campionat del Món de Moto2?
–Estic complint un somni i uns objectius que tenia des que vaig començar. El que vol un pilot quan s’inicia en aquest món sempre és arribar a l’elit, i a poc a poc vaig fent passos endavant i, sobretot, me n’alegro de poder gaudir d’aquest camí. Poso la vista en el futur, per poder tenir l’oportunitat d’intentar guanyar un campionat.

 

–El veurem més per Andorra?
–Andorra és un país que m’encanta. Ja venia per esquiar i fer snowboard, i tenint en compte que hi ha molts esportistes de l’elit del motor aquí, perquè no, algun dia poder mantenir una relació més estreta. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT