PUBLICITAT

Miguel López Jugador de l'FC Santa Coloma

«Som ambiciosos i volem la lliga, la copa i entrar a Europa»

Per David Sansaloni

Miguel López amb la samarreta de l'FC Santa Coloma.
Miguel López amb la samarreta de l'FC Santa Coloma.

Miguel López és jugador de l’FC Santa Coloma, un dels projectes més ambiciosos que hi ha avui dia a la Lliga Multisegur (Primera Divisió d’Andorra). El badaloní va aterrar al Principat aquesta temporada i s’ha convertit en una de les peces clau en l’esquema de Dmitriy Cheryshev, exercint com a pivot i sent l’enllaç entre la defensa i l’atac. La seva qualitat individual també ha suposat un factor clau per col·locar els colomencs en tercera posició a la lliga i assolint el passi a les semifinals de la Copa Constitució.


 
–Com surt l’oportunitat de venir a disputar la Lliga Multisegur?
–Andorra sempre m’havia cridat l’atenció, i entre les diferents ofertes que vaig tenir sobre la taula, vaig optar per la de l’FC Santa Coloma. Comptava amb un projecte seriós, ambiciós, i em va transmetre la tranquil·litat de ser un club que fa les coses bé.

 

–Ha disputat gairebé tots els partits de lliga. Com veu el nivell del campionat?
–Aquesta temporada hi ha un nivell molt alt, i cada jornada has de donar-ho tot per treure els punts. La lliga s’adapta als recursos que té, però m’ha sorprès positivament la competitivitat que hi ha.

 

–Quin objectiu es marca a escala personal? I d’equip?
–El meu objectiu principal dins del món del futbol és gaudir. La nostra carrera és curta, i aquesta professió m’encanta i vull aprendre cada dia el màxim que pugui. Som ambiciosos i volem guanyar la lliga, la copa i entrar a Europa. Per a això haurem de lluitar cada partit i veure on tenim el sostre.

 

–Vostè va tenir una experiència a l’estranger, concretament a la lliga polonesa.
–Vaig fer una bona temporada amb el Mollet, a Primera Catalana, i vaig fitxar pel Vilassar de Mar, de Tercera. Tenia ganes de sortir a l’estranger per seguir millorant, vaig contactar amb un representant a Polònia, em va aconseguir una prova en un equip professional, el Pogon Siedlce, i em van agafar.

 

 

–Amb què es va quedar?
–Futbolísticament és molt diferent. Practiquen un estil molt més físic, amb entrenaments més durs, i penso que una experiència així, de marxar sol a un altre país i demés, sempre t’ajuda a créixer com a persona i com a jugador també.

 

–El fet de jugar prèvies europees entenc que també va ser un factor important.
–Per descomptat. Al cap i a la fi, el futbolista vol sentir-se professional, i tenir l’opció de jugar a estadis amb 5.000 o 10.000 persones és increïble. Hi ha jugadors que es passen cinc o 10 anys a la Segona Divisió espanyola i no han viscut mai aquesta sensació. 

 

–A més de jugador, té un altre negoci?
–Sí. Amb un altre company d’equip vam decidir crear una marca de mitjons antilliscants (Toke Socks). Tenen uns botons de silicona a la planta que augmenten la seva subjecció, i poden servir tant pel dia a dia com per practicar qualsevol esport. Estem molt contents de com està funcionant. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT