PUBLICITAT

Eugenia Correia Cantant

«Tenim preparada una actuació molt variada pel SAM»

Per Cel Márquez Bernat

Eugenia Correia
Eugenia Correia

Eugenia Correia, amb només 17 anys canta, toca la guitarra, el piano i l’acordió diatònic, l’ukelele i s’atreveix amb la bateria. Des dels 9 anys estudia música, però ara ha fet un pas més i ha decidit a formar-se professionalment com a música. Aquest cap de setmana actuarà al Festival SAM juntament amb l’Helena Marsol i tenen preparada una sorpresa. 
 
–Està il·lusionada pel SAM Festival?
–Molt, amb l’Helena Marsol hi estem treballant perquè presentarem una actuació molt variada amb temes propis i alguna versió. Tot serà acompanyat pel piano-guitarra, segones veus i alguna sorpresa més.

–D’on li ve la passió per la música?
–Sempre m’ha agradat la música i l’he viscut d’una bona manera i des de la infància, però va ser més o menys als 9 anys quan vaig començar a fer piano i arran  d’això em vaig iniciar amb el cant i a poc a poc vaig anar sumant instruments i m’he anat formant en aquest aspecte, podria dir que he anat més enllà. 

–Voldria dedicar-s’hi?
–Sí, al principi no ho tenia massa clar, però ara, arran d’aquest últim any que estic cursant segon de batxillerat, m’estic enfocant en poder estudiar al Taller de Músics a Barcelona.

–Què està fent per aconseguir-ho?
–Estic treballant molt, estudio música teològica, molta teoria musical que és el que em falta per poder accedir a l’escola.

–Ha rebut formació superior de música?
–He fet música moderna, no he anat al conservatori. Als 9 anys em vaig inscriure a l’espai de música moderna, que és una escola de música i no fèiem tanta teoria, era més intuïtiu. He estat vinculada amb un món més modern i no tan clàssic.

–Quants instruments toca?
–Canto, toco el piano, la guitarra, l’ukelele, l’acordió diatònic un instrument portuguès i una mica la bateria. 

–Els seus pares li han donat suport des del primer dia?
–Sí, des de sempre, a ells els agrada la música. De fet, han sigut ells els que m’han inculcat escoltar una varietat d’autors i artistes que jo no coneixia. A més, van ser els que em van animar a fer que sortís a cantar amb el piano durant el confinament.

–Quan va decidir-se a enfocar-se a la música?
–Va ser durant el confinament, tenia públic, els veïns i molta gent m’enviava missatges dient-me que els agradava com canto. Al rebre aquests missatges de suport m’ho vaig prendre amb molta més serietat i vaig decidir focalitzar-me.

–Té projectes de futur?
–Tinc un projecte en ment que encara s’ha d’encarrilar. He anat a gravar a l’estudi, ja tinc els meus temes propis i més endavant ho publicaré.

PUBLICITAT
PUBLICITAT