PUBLICITAT

Andrea Rodríguez Entrenadora de natació artística

«Les nedadores d’aquest país tenen una actitud envejable»

Per David Sansaloni

Andrea Rodríguez durant la seva etapa com a competidora.
Andrea Rodríguez durant la seva etapa com a competidora.

Andrea Rodríguez és exnedadora de natació artística (abans anomenada natació sincronitzada) i actualment desenvolupa la tasca d’entrenadora d’aquesta disciplina al país, concretament al Club Sincronitzada Serradells, també amb algunes col·laboracions amb l’equip de Sant Julià, i finalment porta el conjunt de sincronitzada de la Federació Andorrana de Natació (FAN).

–Quan que està vinculada a la natació artística?
–Vaig començar amb set anys, i vaig estar competint des del 2007 fins al 2020, just amb l’arribada de la covid-19. En aquest punt vaig decidir deixar la faceta competitiva, però des de l’any 2017 que porto exercint com a entrenadora.

–Què és el que li va enganxar d’aquesta disciplina?
–Sobretot la sensació de ballar a l’aigua, tot allò que transmet el fet de fluir en aquest element. La sincronitzada té aquest vessant musical, que és clau, i diferencial a la resta de disciplines aquàtiques.

–Des de fora sembla un esport complicat.
–És un esport que requereix molta disciplina, molt treball, però tot amb actitud es pot fer. Les nedadores del país tenen una actitud envejable, ho estan demostrant, i és que tot i ser un grup molt jove si continuen treballant així podran aconseguir grans coses.

 

–Sent una disciplina tan exigent, com aconsegueix transmetre aquesta dedicació als més joves?
–És un aspecte que m’ha sorprès molt des que vaig arribar a Andorra. Els nedadors i nedadores d’aquest país tenen molta actitud, i van retroalimentant-se veient que a poc a poc van superant-se i obtenint resultats de mèrit. Estem parlant de competidors d’entre 13 i 15 anys els més grans, així que estic molt satisfeta de la implicació mostrada.

–Què diferencia una gran competidora de la resta?
–Les ganes. Per fer coses grans en aquest món has de tenir aquestes ganes de millorar, una dedicació exemplar i, sobretot, disciplina. El meu objectiu com a entrenadora és que cadascun dels nedadors se superi i millori. Sé que és un esport dur, però també molt gratificant.

–Quins propòsits tenen per al 2023?
–Adaptar-nos a la nova normativa de competició, que ha canviat completament, i després tenim el cap en una cita internacional, a Nantes, que disputarem del 25 al 28 de maig.

–Continua sent una disciplina majoritàriament  femenina?
–Fa poc han admès la categoria masculina en natació artística per poder competir en els pròxims Jocs Olímpics, així que aquest àmbit evoluciona molt favorablement. De fet, aquesta disciplina va començar sent masculina. Ara tinc al grup un nedador, i estic molt contenta, i vull animar als més joves, nois i noies, que vinguin a provar. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT