PUBLICITAT

Ian Porté Pilot

«L’objectiu per a aquest 2023 és consolidar la meva conducció»

Per David Sansaloni

Porté, amb el seu cotxe.
Porté, amb el seu cotxe.

Ian Porté és pilot, i al mes de juny de l’any passat es va afegir al Programa de Joves Pilots de l’ACA. El corredor de 18 anys ha tingut una primera temporada en la qual ha pogut demostrar la seva destresa al volant, després d’haver disputat ja dues temporades de les Crèdit Andorrà Gseries i diversos ral·lis del campionat català, tant sobre asfalt com sobre terra. Aquesta capacitat d’autosuperació i aprenentatge li ha servit perquè l’ACA li donés una oportunitat que està aprofitant al màxim. 


 
–Com defineix la temporada 2022?
–Ha estat un any d’aprenentatge, per veure com ens desenvolupàvem amb el cotxe, conèixer els reglaments, i endinsar-nos plenament al món de la competició.

 

–A quines conclusions ha arribat?
–Penso que hem fet un bon any, amb grans resultats des de ben aviat, a partir de les dues o tres primeres curses, i he tingut una adaptació bastant ràpida al vehicle.

 

–Què n’espera del 2023?
–L’objectiu per al 2023 és clar: vull consolidar la meva conducció. Més enllà, és clar que al cap tinc la meta de poder aconseguir algun resultat destacat en alguna cursa, tot i que sabem que estem en un període  d’inici. Continuarem amb la mateixa mecànica fins al punt que estigui preparat per optar a una millor.

 

–Què sent quan és a dalt del cotxe?
–Intento demostrar tota la feina feta abans de la cursa. No et podria dir un sentiment concret, sinó que estic plenament enfocat en totes les hores que hem dedicat a la preparació de la competició, i aquest és el moment per treure-ho tot. 

 

 

–Quines són les claus per fer una bona cursa?
–Saber-se de principi a fi cada forat del traçat de competició, cada punt de perill i cada element que pugui ser perceptible d’utilitzar-se a favor, i després ser un amb el cotxe.

 

–Quin aspecte diferencia un gran pilot?
–Les hores de dedicació. No és fàcil. En el meu cas, amb 18 anys, combino aquest esport amb els estudis, però realment és un món amb el qual des de ben petit sempre he gaudit. Sé que és molt difícil dedicar-se a aquest món professionalment, però ho donaré tot, el 200% per tenir una mínima oportunitat. Si no, tinc clar que tot aquest període m’haurà servit per a un futur.

 

–Com es definiria com a pilot?
–Em considero una persona, i esportista, constant. Sempre he tingut clar que una bona preparació dona més possibilitats de poder assolir resultats.

 

–Des de ben petit lligat a aquest món. Amb què  somia Ian Porté?
–He tingut la sort de tenir un entorn, una família, molt vinculada al món del motor, i estic encantat de poder gaudir d’aquest món tots plegats. El meu somni seria córrer en GT (Grans Turismes), juntament amb les millors pilots d’aquesta disciplina. 

 

Ha completat una temporada 2022 mostrant una evolució molt positiva amb el SilverCar S2.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT