PUBLICITAT

Núria Areny Esportista

«Volem passar una bona estona juntes i si guanyem millor»

Per El Periòdic

Núria Areny.
Núria Areny.

La seva gran passió és l’esport i poder-lo fer a la natura. És una afortunada perquè pot compartir el seu hobby amb la seva mà dreta, la Lua. Cada dia surt a entrenar per les muntanyes de Soldeu, i juntes ja han guanyat l’OTSO Trail Dog Encamp. Però la seva finalitat és crear vincle i poder passar una estona juntes fent esport.
  
–Com va sorgir la idea d’inscriure’s a curses de muntanya amb el gos?
–Jo sempre he anat a entrenar i quan hi anava m’enduia a la Lua. I a força d’endur-me-la i veure que ella també s’ho passa bé i que gaudim les dues, ens vaig inscriure en una cursa i vam quedar primeres.

–Té pensat apuntar-se a més curses d’aquest tipus?
–Aquí a Andorra només n’hi ha una, a Catalunya sí que n’hi ha més, com a la Cerdanya. Sí que en farem més, ens ha agradat poder compartir aquest tipus d’esport juntes i a l’obtenir bons resultats, ens estem preparant per a les següents.

–Les curses amb gossos són amateurs o hi ha categoria professional?
–Depèn, hi ha gent que competeix amateur i hi ha qui s’hi dedica. Nosaltres no competim. Volem passar una bona estona juntes i si guanyem doncs millor.

–Porta corrents tota la vida?
–No, però sempre m’ha agradat molt l’esport. I durant els últims anys em vaig aficionar més a córrer i gràcies a tenir la Lua i sortir a passejar i a fer exercici ho he fet part del meu dia a dia.

–De quina raça és la Lua?
–És un Border Collie i té 4 anys. És un gos que necessita molta activitat tant física com mental. És un gos que li has de donar molt ritme si no, no és un gos cent per cent feliç. 

–Surt a córrer cada dia?
–Sí, surto a córrer cada dia, és part de la meva rutina i ho faig cada dia amb ella. Farà uns tres anys i és bonic quan ho pots compartir. Per això em vaig motivar al principi, a ella li cal activitat i també em motiva tenir una mascota que necessita molt ritme de vida.

–On entreneu?
–Vivim a Soldeu, tenim molta sort perquè tenim la muntanya al costat. Ens crea molta facilitat, no ens hem de moure.

–A part de les curses, quins esports practica més amb la Lua?
–A part de fer les curses, fem esports per agafar força i entrenar. Correm, caminem, fem esquí de muntanya, anem amb bici. Aquest any ha après a venir amb bicicleta de muntanya, ve darrere meu.

–Això crea un vincle especial amb la Lua?
–M’ha tocat un caramelet de gossa, és molt bonic poder compartir una cosa tan important per mi com és l’esport amb la Lua i veure com gaudeix, fa una cara de felicitat que no té preu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT