PUBLICITAT

Marcel Muxella Pilot

«Competir no es converteix en cap sacrifici quan gaudeixes»

Per David Sansaloni

Muxella amb el monoplaça.
Muxella amb el monoplaça.

Marcel Muxella és pilot i al mes de març d’aquest any es va presentar com a nou integrant del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club Andorra (ACA) en la categoria de muntanya. En pocs mesos, Muxella ha demostrat una evolució notòria a sobre del monoplaça, posant en relleu que l’aposta de l’ACA en aquell pilot, que van veure per primera vegada a la pujada d’Arinsal, pot suposar l’inici d’una trajectòria a tenir en compte en el món del motorsport al Principat.


 
–Com ha anat la temporada?
–Hem fet uns resultats que, sincerament, no m’esperava quan vam començar aquesta temporada. Estic molt content de com ha anat, sobretot tenint en compte que començava des de zero. Hi ha hagut una evolució que s’ha notat molt, i això només em dona més ganes d’afrontar el pròxim any.

 

–Precisament, l’objectiu principal que tenia vostè era poder veure aquesta evolució.
–Exacte, i penso que ho hem complit. Cursa a cursa he anat notant aquesta evolució, sobretot després de les sessions de formació que vaig tenir amb l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), als quals també vull agrair la feina feta aquesta temporada.

 

–D’on li ve aquesta passió pel món del motor?
–L’he tingut des de sempre. Amb la meva família  he compartit aquesta afició, ja no només en l’àmbit de les quatre rodes, sinó també amb motos i altres mecàniques. De fet, el meu pare ja va tenir una època en la qual va competir, i jo tinc també molta vinculació amb el món de la mecànica.

 

–Ha compaginat els estudis amb la competició?
–Vaig acabar els meus estudis en enginyeria mecànica, i ara em dedico a l’automoció. He pogut compaginar-ho amb la competició i veurem el que ens espera en el futur.

 

–Ha competit amb un monoplaça. Com s’ha sentit a sobre d’aquesta mecànica?
–És una mecànica diferent dels CM, per exemple. A més, el fórmula que he conduït és un clàssic, de l’any 1992, amb canvi manual unes prestacions més limitades. Ha sigut una bona escola per a mi i un primer pas a un possible canvi de mecànica més endavant.

 

–Continuarà amb el monoplaça?
–La idea és continuar la mateixa dinàmica que la resta de joves pilots de l’ACA i adquirir un CM. L’objectiu és clar: trobar un cotxe més competent per la temporada vinent i, sobretot, demostrar tota l’experiència i treball que hi ha al darrere.

 

–Què és el que li motiva per continuar competint?
–És cert que hi ha moltes hores de feina al darrere, però competir no es converteix en cap sacrifici quan gaudeixes i, a més, ho pots compartir amb la teva família i amics. Són molts dies esperant el cap de setmana, i estic molt agraït de tenir l’entorn que tinc, i això em fa esforçar-me encara més si cap. 

 

Ha tingut un creixement progressiu destacat a sobre del monoplaça i és una aposta ferma pel món del motorsport al país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT